
Kold ananassuppe med kylling
Kold karrysuppe
Kold rødbedesuppe
Kold champignonsuppe
Kold brøndkarsesuppe
Kold ananassuppe med kylling
4 pers.
# Ingredienser:
1 mellemstor frisk ananas
20 g smør
2 spsk mel
1¼ l hønsebouillon
1 dl fløde
2 æggeblommer
salt, hvid peber
2-3 spsk citron
suppe efter smag
2 dl meget fintstrimlet kogt kyllingebryst
mynte- eller citronmelisseblade.
* Tilberedning:
Ananassen skrælles, halveres på en tallerken og den træede
midterribbe skæres ud.
Den ene halvdel ananaskød skæres i mindre stykker.
Smør og mel afbages og tilsættes hønsebouillon under
konstant piskning.
Suppen tilsættes ituskåret ananaskød samt midterribben og
koges 20 min under låg.
Midterribben fjernes og den lidt afkølede suppe blendes ad
to gange eller
pureres gennem en sigte. Til sidste portion tilsættes fløde
og æggeblommer.
Suppen blandes, smages til med salt, peber og citronsaft.
Resten af ananaskødet skæres i små tern og blandes i suppen,
som sættes i køleskabet.
Serveres iskold med strimler af kyllingekød og pyntet med
mynte- eller citronmelisseblade.
Evt. et par citrontimianblomster, men en dusk karse kan også
bruges.
Kold karrysuppe
4 pers.
# Ingredienser:
1 spsk olie
1 hakket løg
2-3 sure æbler
1 spsk karry
¼ tsk koriander (kan udelades)
1 skive frisk ingefær (2 cm eller ½ tsk stødt)
evt. 2 stjerneanis
1¼ l hønsebouillon
1 dl fløde
salt, peber
citronsaft efter smag
1 æble, evt. en frisk fersken.
* Tilberedning:
Det hakkede løg dampes i olie og tilsættes skrællet
groftrevne æbler, karry,
koriander, skrællet ingefær knust i hvidløgspresser eller
stødt ingefær og stjerneanis.
Det hele svitses godt igennem og tilsættes bouillon. Suppen
koger 15 min.
Anis fjernes og suppen blendes eller pureres. Afkøles og
tilsættes fløde.
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Serveres iskold med små tern af skrællet æble og evt. flåede
ferskentern.
Kold rødbedesuppe
4 pers.
# Ingredienser:
4-5 rødbeder, ½ kg skrællet
1 liter oksebouillon
1 løg med 2 nelliker stukket i
1 ituskåret gulerod
suppevisk
citronsaft efter smag
creme fraiche
hakket purløg eller dild.
* Tilberedning:
Rødbederne skrælles og en halv tages fra.
Resten skæres i små stykker, der koges i bouillon sammen med
nellikespækket løg,
ituskåret gulerod samt suppevisk i ¾ time.
Sies, og væden trykkes godt fra urterne, men de skal ikke
pureres.
Suppen hældes tilbage i gryden.
Den halve rødbede rives på den fine side af råkostjernet og
koges i suppen 5 min.
Afkøles og smages til med citronsaft.
Serveres isafkølet med en klat creme fraiche og et drys
kryddergrønt.
Byd evt. brød til.
Kold champignonsuppe
4 pers.
# Ingredienser:
250 g champignon, helst de brune
2 stilke bladselleri
1 skalotteløg
1 spsk olie
8 dl oksebouillon
salt, peber
citronsaft efter smag
1-2 dl fløde
friske basilikumblade eller brøndkarse.
* Tilberedning:
De rensede ituskårne champignon dampes med hakket
bladselleri og løg i olie.
Bouillon tilsættes og suppen koger 10 min.
Afkøles lidt, findeles på blender eller pureres.
Blandes med fløde og smages til.
Serveres isafkølet med basilikumblade, helst både røde og
grønne, eller brøndkarse.
Kold brøndkarsesuppe
4 pers.
Udskift champignon med 200 g brøndkarse.
Ellers følges opskriften på champignonsuppe, men suppen skal
kun koge 2-3 min og
skal sies efter at den er blendet.
Serveres isafkølet med hakkede brøndkarseblade og
tilsat 40 g grofthakkede, smuttede mandler.
Man kan evt. lægge rejer eller en krebsehale i hver
suppeskål.
Opdateret: 19/11/2025