Kold sommersuppe
Min Gazpacho
Kold tomatsuppe
Haiti bouillon
Avocadosuppe
Kold sommersuppe
Tid: 20 min. I alt: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser:
2½ dl tomatjuice
1 dl kraftig oksebouillon
2 spsk oliven- eller vindruekerneolie
1 fed knust hvidløg
2-3 spsk citronsaft efter smag
½ kg fuldmodne tomater
½ salatagurk
1 mellemstort løg
salt, friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber
TILBEHØR:
tern af avocado og grøn peberfrugt
ristede brødterninger
hakket persille eller koriander.
* Tilberedning:
Bland tomatjuice, iskold bouillon, olie og citronsaft i en
stor skål.
Flå tomaterne, halver dem, skrab kernerne ud og
findel dem i blender sammen med skrællet, udkernet og
ituskåret agurk, hvidløg, salt, peber og evt. cayenne.
Pas på, det er stærkt. Bland alt i suppen og smag til.
Sæt suppen i køleskabet - mindst 2 timer.
SERVERING:
Server den kolde suppe med små tern af avocado vendt i
citronsaft
(for at undgå mørkfarvning), peberterninger, ristede
brødterninger samt
hakket persille eller koriander.
Min Gazpacho
4 pers.
# Ingredienser:
500 g fuldmodne tomater
1 peberfrugt
ca.½ salatagurk
1 lille løg
2 fed hvidløg
2½ dl hønsebouillon
2-3 spsk olie
ca. 2 spsk citronsaft
1 dl tør hvidvin
1 tsk mild paprika
salt og peber.
TILBEHØR:
tern af grøn peberfrugt
1/3 skrællet salatagurk
ristede brødterninger.
* Tilberedning:
Alt gøres i stand som til foregående opskrift.
Peberfrugten befries for frø og frøstole, inden den skæres i
stykker.
Alt findeles i en blender og sies gennem en sigte.
Blandes i en skål med bouillon, olie, citronsaft, hvidvin og
krydderier.
Sættes i køleskabet mindst 2 timer.
Serveres med små skåle med peberfrugt og agurk skåret i små
tern
samt ristede brødterninger.
Kold tomatsuppe
4 pers.
# Ingredienser:
1 kg fuldmodne tomater
2 syrlige æbler
¾ l bouillon
evt. citronsaft
salt, peber.
TILBEHØR: Frossen flødepeberrod.
* Tilberedning:
Skær tomater og æbler i mindre stykker og kog begge dele i
bouillon, til alt er mørt.
Findel suppen i blender og gnid den gennem en sigte.
Man kan nøjes med blot at purere den gennem en sigte.
Smag evt. til med citronsaft, salt og peber. Sæt suppen i
køleskabet.
Server den iskold med en klat flødepeberrod.
Det er flødeskum smagt til med friskrevet peberrod (ikke den
færdigrevne)
og frosset et par timer.
Haiti bouillon
4 pers.
# Ingredienser:
8 dl oksebouillon
friskpresset saft af 3 appelsiner
3 hele nelliker
appelsinterninger.
* Tilberedning:
Bouillon koges igennem med appelsinsaft og hele nelliker i
ca. 5 min.
Sies. Afkøles og sættes i køleskabet.
Serveres iskold med terninger af appelsin uden skal.
Avocadosuppe
4 pers.
# Ingredienser:
3 fuldmodne avocado
1½ dl fine ærter
¾-1 l hønsebouillon
¼ tsk revet citronskal
citronsaft efter smag
1 tsk revet løg
1-2 dråber tabascosauce.
* Tilberedning:
Avocado skrælles, udstenes og skæres i mindre stykker.
Findeles i blender sammen med ærter og halvdelen af
bouillonen.
Hældes i en skål og resten tilsættes, til suppen har
passende konsistens.
Smages til med citronskal, saft, salt og peber.
Serveres iskold med rejer og basilikum eller
brøndkarseblade.
Opdateret: 19/11/2025