Kold gulerods-vichyssoise
Vichyssoise
Gulerods-appelsinsuppe
Kold yoghurtsuppe
Kold gulerods-vichyssoise
Tid: 1 min. I alt: 45 min 4 portioner
# Ingredienser:
250 g skrællede kartofler
400 g skrællede gulerødder
1-2 porrer
Visk: Porretop, 5 stilke persille, 2 kviste timian
1 liter hønsebouillon
salt, peber
citronsaft
1½-2½ dl fløde, evt. piskefløde
TILBEHØR:
julienneskåret eller groftrevet gulerod
finsnittet porre eller forårsløg.
* Tilberedning:
Bland de skrællede, ituskårne grønsager (ikke for meget
grønt ved porrerne)
med hønsebouillon samt visk og kog alt mørt, ca. 30 min.
Lad suppen afkøle lidt og findel den i blender eller
purér den gennem en sigte.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Virker suppen sødlig, smages den til med lidt citronsaft.
Sæt suppen i køleskabet.
SERVERING:
Server suppen iskold med snittet gulerod og porrer/forårsløg.
Vichyssoise
4 pers.
# Ingredienser:
Det hvide af 3 store porrer
1 stort løg
200 g skrællede kartofler
8 dl kraftig hønsebouillon
suppevisk
salt, peber
ca. 2 dl fløde, evt. piskefløde
fintklippet purløg.
* Tilberedning:
De ituskårne porrer, løg og kartofler koges i hønsebouillon
tilsat kryddervisk
til grønsagerne er meget møre, ca. 30 min.
Visken fjernes, suppen afkøler lidt og findeles i blender
eller
gnides gennem en sigte. Sættes til afkøling.
Når den er kold, tilsættes fløden.
Virker suppen for tyk, tilsættes mere bouillon.
Smages til med salt og peber.
Serveres iskold med et drys purløg.
TIPS
Skulle vejret
skifte, kan suppen glimrende serveres varm, evt. med
ristet knust
bacon drysset over i serveringsøjeblikket.
Gulerods-appelsinsuppe
6 pers.
# Ingredienser:
1 spsk olie
1 løg skåret i skiver
1 l hønsebouillon
6 dl appelsinsaft/juice
2 spsk fintklippet purløg
salt, peber
1 knsp reven muskatnød
1 knsp allehånde
500 g gulerødder.
* Tilberedning:
Varm olien og damp løgene, til de er klare.
Drys mel over og rør, til det er opsuget.
Tilsæt bouillon lidt efter lidt under konstant piskning.
Tilsæt saft/juice, purløg, krydderier og skrællede
gulerødder skåret i skiver.
Kog suppen 30 min.
Lad suppen afkøle lidt og findel den i blender eller purer
den gennem en sigte.
Lad den afkøle og sæt den i køleskabet.
Server suppen iskold i skåle med et par hjulkroneblomster og
basilikumblade -
eller en klat creme fraiche med lidt reven appelsinskal.
Kold yoghurtsuppe
4 pers.
# Ingredienser:
1 salatagurk
½ l yoghurt naturel
2 dl hønsebouillon
1-2 fed hvidløg
3 skalotteløg
salt, peber
evt. 10 mynteblade eller lidt frisk dild
1-2 dl fløde.
* Tilberedning:
Agurken skrælles, halveres og ud kernes.
Halvdelen skæres i mindre stykker og blendes med yoghurt,
hvidløg,
skalotteløg, mynte eller dild.
Hældes i en skål og blandes med bouillon og øvrige
ingredienser.
Serveres iskold med små agurketerninger af resten af
agurken.
Evt. et drys mynte eller dild.
Opdateret: 19/11/2025