Marineret højrebskotelet
Spidstegt oksefilet
Grillstegning af
oksemørbrad
Grillstegning af
svinemørbrad
Marineret højrebskotelet
Portioner: 4-5
# Ingredienser
3 højrebskoteletter, ¼-1 kg pr. stk.
RØDVINSMARINADE:
1 dl olie
ca. 1 dl rødvin
1-2 spsk grofthakkede, grønne umodne
peberkorn (Madagascarpeber)
1-2 fed knust hvidløg.
TILBEHØR: Tomatsalat, brøndkarse, flute, evt. kryddersmør.
* Tilberedning
Bed slagteren skære koteletterne af højrebet ca. fra 4.-5.
ben fra tykkammen.
Læg kødet på et dybt fad. Pisk marinaden sammen. Hæld den
over kødet.
Lad det trække 4-6 timer. Vend kødet et par gange.
Tag kødet op, stryg det meste af marinaden af, og
skær to snit i fedtkanten af koteletten.
Læg koteletterne på den forvarmede grill og
steg dem 6-9 min på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Vend dem ofte og pensl hver gang med marinaden.
Drys salt på under stegningen. Læg kødet på et bræt 3-4 min
før det skæres for.
SERVERING:
Skær kødet i tynde skrå skiver
og server med tomatsalat, varm flute, brøndkarse,
hvidløgssmør.
VARIATION AF TILBEHØR:
Højrebskotelet serveres med bagt kartoffel med provencesmør,
se dette,
eller foliekartofler, se dette, brøndkarse og stegte
tomater, se dette.
VARIATIONER:
Spidstegt oksefilet
2 kg oksefilet med fedt på snøres og sættes på roterende
spid.
Pensles med olie, evt. tilsat finhakkede, grønne peberkorn.
Oksefileten brunes først tæt ved gløderne ca. 5 min.
Derefter rykkes spiddet lidt væk fra gløderne.
Kødet steges 20-30 min i alt, afhængigt af tykkelsen, hvor
rødt kødet ønskes samt grillens varme.
Kødet pensles med olie under stegning og drysses et par
gange med salt.
Lad kødet trække 10 min på et bræt inden udskæring.
Serveres med brøndkarse, bagt kartoffel med hvidløgssmør og
evt. grøn salat.
Grillstegning af oksemørbrad
Mørbraden afpudses for sener, pensles med olie blandet med
hakkede,
grønne peberkorn. Brunes hurtig på alle fire sider, tæt ved
gløderne.
Kødet drysses med salt og videresteger længere væk fra
gløderne.
Vendes ofte. Pensles af og til med olie.
Samlet stegetid 15-25 min afhængigt af tykkelsen af kødet.
Serveres med fx. masser af brøndkarse, små smørdampede løg
tilsat
grønærter, lun flute samt krydret smør efter eget valg.
Grillstegning af svinemørbrad
Afpudses, pensles med krydderolie
eller barbecuesauce.
Steges 8-12 min afhængigt af tykkelsen. Vendes ofte.
Pensles og drysses med salt under stegningen.
Serveres med flute og salat fx. blomkålsbuketter, tomatbåde,
radiseskiver,
agurketerninger, ærter og finsnittet nye løg med top.
Opdateret: 19/11/2025