Kold dild-kartoffelsalat

Kold dild-kartoffelsalat 

 
Tid: 20 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
¾ kg kogte, kolde pillekartofler,
helst aspargeskartofler
3 hårdkogte æg
½-1 dl fløde
2-3 spsk estragoneddike eller citronsaft
1 stort bundt fintklippet frisk dild eller 2-3 spsk frysetørret
ca. 100 g mayonnaise
salt og peber

 
SERVERES SOM:
Tilbehør til stegt, kogt eller røget fisk.

 
* Tilberedning
Skær de kogte, kolde kartofler i ikke for store terninger.
Hak de hårdkogte æg. Tag lidt fra til pynt.
Hæld hakket æg, fløde, eddike/citronsaft og fintklippet dild over kartoflerne.
Bland det hele forsigtigt med en dejskraber.
Lad salaten trække 5-10 min.
Bland mayonnaise i salaten.
Svært at sige helt nøjagtigt hvor meget. Tilsæt lidt ad gangen.
Kartoflerne må ikke virke tørre, men heller ikke svømme i mayonnaise.
Smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
Stil salaten køligt 10-20 min, så den kan suge lidt af dressingen.
Smag på salaten inden serveringen om den trænger til mere salt eller eddike/citronsaft.

 
SERVERING:
Anret kartoffelsalaten i en skål.
Drys hakket æg og evt. mere frisk, fintklippet dild over.
Denne kartoffelsalat er især velegnet til alle former for
fisk, stegt, kogt, røget og marineret saltet.

 
VARIATIONER AF SALATEN:
Smag salaten til med hakket persille og andet kryddergrønt såsom
basilikum og estragon evt. en blanding, samt lidt finhakket skalotteløg.
Salaten serveres til stegt eller røget kød, koldt såvel som varmt.

 
YMERKARTOFFELSALAT:
Kolde pillekartofler skæres i skiver.
De blandes med ymer og krydres med salt, peber, revet løg, citronsaft og lidt karry.
Salaten kan evt. tilsættes lidt fine optøede ærter.
Den anrettes i en skål og pyntes med masser af tomatbåde og
fintklippet purløg.
Denne salat kan også tilberedes med yoghurt naturel.

 
KVARKKARTOFFELSALAT:
Kvark med krydderurter eller tilsat løg og peberfrugt røres op med mælk eller fløde.
Dressingen krydres med lidt knust hvidløg og smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Kogte, kolde kartofler skåret i terninger eller skiver blandes i dressingen.
Salaten drysses med kryddergrønt.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙