
Tid: 20 min. 4-6 portioner
#
Ingredienser
1
icebergsalat
1 moden
avocado
2 tomater
DRESSING:
1 dl creme
fraiche
1 æggeblomme
1-2 spsk citronsaft
salt, friskkværnet hvid peber
½-1 fed knust hvidløg
2 spsk finklippet purløg
½-1 tsk fransk dijonsennep.
* Tilberedning
Skyl salaten og skær den i kvarte. Snit salaten fint.
Flæk avocadoen. Fjern stenen og pil forsigtig skindet af.
Skær tomaterne i små både. Bland alt i salatskålen.
Læg avocadostenen i og dæk skålen med plastfilm.
Stil den i køleskabet 5-10 minutter.
DRESSING:
Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
Smag den godt til. Dressingen skal være godt krydret.
SERVERING:
Fjern stenen.
Hæld dressingen over salaten i serveringsøjeblikket.
Bland salaten godt. Server straks.
VARIATION AF SALATEN I:
Erstat icebergsalat med meget finsnittet hvidkål.
Udskift tomaterne med strimlet grøn eller rød peberfrugt.
Tilsæt desuden 1-2 tsk finhakket skalotteløg.
VARIATION AF DRESSINGEN:
1 dl hjemmerørt mayonnaise
1 tsk revet løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 spsk hakket persille
1 spsk hvidvin eller hvidvinseddike
(kan erstattes af citronsaft).
Pisk dressingen sammen. Smag den godt til.
TIPS:
Salaten er fortrinlig som forret, frokostret eller som
natmad blot med lun, sprød flute.
Salaten kan også serveres til kold roastbeef, skinke,
T-bonesteak, grillkyllinger, hvor man som andet tilbehør
blot har sprød flute og evt. brøndkarse.
Avocadostenen lægges i salaten for at hindre,
at avocadostykkerne bliver misfarvet.
Skal afskallet avocado ligge mere end 5-10 min,
bør man dyppe stykkerne i citronsaft.
Opdateret: 14/09/2025