Icebergsalat med skaldyr

Icebergsalat med skaldyr

 
Tid: 30 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 icebergsalat
100 g friskpillede rejer eller
1 pakke dybfrosne
1 lille dåse muslinger, naturel
1 lille dåse aspargessnitter
dild eller
brøndkarse

 
MARINADE:
1 dl olie
2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
salt, friskkværnet peber
¼-½ tsk sur sennep.

 
TILBEHØR:
Sprød, lun flute eller varmt surbrød.

 
* Tilberedning
Skyl salaten. Skær den i kvarte og snit den fint.
Optø evt. frosne rejer. Hæld væden fra muslingerne.
Fjern streng og stol. Hæld væden fra aspargessnitterne.
Del dild eller brøndkarse i små buketter.

 
MARINADE:
Pisk alle ingredienserne sammen. Smag marinaden godt til.

 
SERVERING:
Bland salaten med de øvrige ingredienser ved servering.
Hæld marinaden over.
Sæt små buketter dild eller brøndkarse langs kanten.
Bland salaten ved bordet.
Server den med sprød lun flute eller varmt surbrød.

 
VARIATION AF SALATEN:
Icebergsalat kan udskiftes med wondersalat eller kinesisk kål.

 
Rejer kan erstattes med frosne små hummerhaler.

 
VARIATION AF MARINADEN:
1 dl olie
2 spsk tør hvidvin
1 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber.

 
Pisk ingredienserne sammen. Smag marinaden til.

 
VARIATION AF GRØNT DRYS:
Udskift dild eller brøndkarse med
frisk, finhakket estragon eller basilikum.

 
TIPS:
Denne salat er velegnet som forret, frokostret eller natmad.
Husk at frosne rejer får mere smag, hvis man åbner posen og
drysser en anelse salt over dem.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙