Aubergine Charlotte

Aubergine Charlotte

 

Aubergine Charlotte

Tomatsauce

På foto ses også Fyldte auberginer forrest

 

Aubergine Charlotte

(Bagest i billedet)

#

1 kg auberginer (ca. 3 store)

salt, vand

1½-2 dl olie

1 stort finthakket løg

1-2 fed knust hvidløg

1 kg friske tomater (evt. tilsvarende mængde på dåse)

¼ tsk timian

¼ tsk basilikum

1 knust laurbærblad

1-2 spsk koncentreret tomatpuré

½ l yoghurt naturel

2 tsk Maizena

ca. 1½ dl bouillon

salt, peber.

 

*

Skær stilke af auberginerne. Skær frugterne i 1 cm skiver. Drys dem med salt.

Lad dem trække ½ time. Tør saltet af med køkkenrullepapir.

Kom skiverne i kogende vand. Kog dem 2 min.

Læg skiverne til afdrypning i en sigte. Tør dem i et rent viskestykke.

Mens aubergineskiver trækker: hæld yoghurt til afdrypning i en sigte foret

med et opvredet tyndt viskestykke. Lad den afdryppe 1 time.

Flå tomaterne, fjern kernerne. Hak tomatkødet groft.

Svits hakket løg i 1 spsk olie til det er klart, men ikke brunet.

Tilsæt tomater, hvidløg, krydderier og tomatpuré.

Kog tomaterne uden låg i ca. 20 min, til massen er tyk.

Steg aubergineskiverne i lidt af olien ved meget høj varme, til de er let gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir.

Hæld lidt mere olie på panden og steg næste hold osv.

Tag 1/3 af tomatmassen fra. Rør den velafdryppede yoghurt med Maizena.

Pensl en gratinskål (20 cm i diam. - rumindhold ca. 2 l) med olie.

Læg aubergineskiverne let taglagt i bunden og op ad siderne.

Smør et lag tomatmasse og yoghurt over; så aubergineskiver, tomat, yoghurt osv.,

indtil alt er brugt op. Slut med aubergineskiver. Dæk formen med folie.

Sæt den på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 min.

 

Tomatsauce

Kog bouillon og resterende tomatmasse sammen og smag til med salt og peber.

 

SERVERING VARM

Lad Charlotten afkøle lidt. Vend den ud på et varmt fad. Hæld saucen udenom.

Pynt evt. med persille. Byd flute til.

 

SERVERING KOLD

Lad Aubergine Charlotten afkøle i fadet. Sæt den i køleskabet, når den er afkølet.

Vend den ud på et fad ved anretningen. Hæld saucen udenom.

 

TIPS

Aubergine Charlotte serveres enten varm eller kold som forret/frokostret (6-8 personer)

med brød til, eller som tilbehør (4-6 personer) til kraftigt smagende kødretter.

 

Aubergine Charlotte


 

Opdateret: 12/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙