Asparges opskrifter

Asparges opskrifter

 

Asparges med tomat-vinaigrette

Tomat-vinaigrette

Grønne asparges med rejer og avocadodressing

Slikasparges

Flamske asparges

Vinaigrette

 

Asparges med tomat-vinaigrette

(Forrest i billedet). 4-6 pers.

#

½-¾ kg hvide asparges

vand, salt.

 

*

Skræl asparges med kartoffelskræller fra hoved og nedefter.

Skær den nederste hårde del af. Bundt asparges sammen med bomuldsgarn.

Stil bundterne skråt i en gryde, så hovederne ikke er under vand.

Kog asparges 10-12 min. Hovederne damper møre på denne måde.

Tag asparges op. Fjern snoren. Læg dem på et halvdybt fad.

Hæld tomat-vinaigretten over. Serveres varme eller kolde med lun flute.

 

Tomat-vinaigrette

#

2-3 flåede tomater

4-5 spsk olie

1-1½ spsk lys vineddike

salt, peber

2-3 spsk friskhakket kørveller

 

*

Tomaterne flås, halveres, kernerne skrabes ud og kødet hakkes fint.

Olie og eddike piskes sammen og krydres med salt og peber.

Tilsættes tomatkødet og hakket kørveller Tomat-vinaigrette hældes over asparges.

 

Grønne asparges med rejer og avocadodressing

4 pers.

#

500 g grønne asparges

3-4 hårdkogte æg

100-150 g friskpillede rejer

Avocadodressing:

2 avocado

1 dl A38

1-2 spsk citronsaft

salt, peber

1 spsk hakket persille

1 spsk hakket dild

 

*

Skær lidt af stilken forneden på de skyllede grønne asparges.

På nogle sorter grønne asparges skal skrællen skæres af forneden.

Man må mærke sig frem med kniven. Men de fleste sorter skal ikke skrælles.

De grønne asparges bundtes og koges som hvide asparges, dog kun 5-8 min,

afhængig af tykkelsen. Æg koges og hakkes. Rejer pilles.

Avocados flækkes, pilles og moses med en gaffeller

Røres med A38, citronsaft, salt, peber og krydderurter.

 

SERVERING

Velafdryppede grønne asparges anrettes på et varmt fad.

Hakket æg og rejer lægges ved siden af.

Avocadodressingen i enden af fadet eller i en skål ved siden af.

Byd brød til.

 

Slikasparges

#

1 kg tykke hvide asparges, vand, salt, rørt smør.

Asparges skrælles og koges i velsaltet vand-som i første opskrift.

Anrettes på et fad med rist eller stofserviet. Rørt smør bydes til.

 

Flamske asparges

#

1 kg kogte hvide asparges anrettes på et fad uden serviet.

Herover drysses 2-3 hakkede hårdkogte æg, ½ dl hakket persille.

Der sættes muskatnød og et rivejern på bordet, så hver gæst

selv kan rive muskatnød over. Serveres med smeltet smør til.

 

TIPS

Tomat-vinaigretten kan krydres med dild eller purløg i stedet for kørvel.

Serveres som forret eller frokostret.

Asparges kan også overhældes med alm. vinaigrette (uden tomat og kørvel),

som så krydres med 1-2 tsk lys dijonsennep. Drysses med hakket persille eller dild.

 

Vinaigrette

#

1 dl olie

2-3 spsk rødvinseddike eller citronsaft, evt. halvt af hver

salt, friskkværnet peber

1 tsk lys dijonsennep

evt. et fed knust hvidløg.

 

*

Pisk alle ingredienserne sammen, evt. i en blender.

Så bliver saucen mere tyk og kan evt. tage 1-3 spsk vand.

 

______________________________

 

Opdateret: 12/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙