BACON RULLER
Rul muslinger, fyldte oliven, halve ristede kyllingelevere, melonterninger, cocktailpølser eller
syltede løg i halve skiver vakuumpakket bacon. Fastgør med halve tandstikkere.
Rist baconrullerne til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Fjern tandstikkerne.
Serveres straks med pind i.
KRÆMMERHUSE AF SVINEFILET:
Tril skiver af røget svinefilet (pariserfilet) til
kræmmerhuse og
sprøjt lidt champignonost fra tube i hver. Fastgør med pind.
LAKSERULLER:
Rul halve skiver røget laks om stykker af grønne eller hvide
asparges.
Rul skiven sammen. Fastgør med pind.
OSTEKUGLER:
100 g reven tør danbo-ost, gerne osterester, 1 spsk
finsnittet purløg, 1 tsk lys dijonsennep,
75 g smør, hakket persille eller anden krydderurt.
Ælt alt sammen og sæt det koldt. Trilles til kugler, som
rulles i hakket persille.
Sættes koldt indtil serveringen. En pind i hver kugle.
SKINKERULLER:
Smør pålægsskinke med hvidløgsost. Halver skiverne. Rul dem
sammen.
Pynt med brøndkarse. Fastgør med pind.
SPEGEPØLSEHJUL:
8-12 store skiver maskinskåret spegepølse, 100 g flødeost
med urter eller peberost,
evt. 1-2 tsk mælk.
Læg 3-4 pølseskiver i forlængelse af hinanden, så hver skive
overlapper den næste.
Rør blødgjort ost med mælk og smør osten over pølsen.
Tril skiverne fast sammen til en rulle. Pak den i folie. Læg rullerne koldt nogle timer.
Skær dem i skiver lige inden serveringen og sæt en pind i
hver.
TUNGE PÅ PIND:
Halver maskinskårne tungeskiver. Smør hjemmelavet
leverpostej på hver skive.
Fold skiven en gang. Pynt med olivenskive. Fastgør med pind.
VALNØDDER MED DANABLU:
Mos 100 g danabluost gennem en sigte og rør det op med 30 g
smør.
Tril den kolde masse til små kugler, som lægges mellem to
halve valnøddekerner.
Sættes koldt til serveringen.
HURTIGE PINDEMADDER:
Smør drinkskiks/trekanter/majshorn med smøre-, skinke-,
champignon-, reje- og hummerost.
Pynt med rejer, hummerhaler, brøndkarse, peberfrugt, kaviar
og olivenskiver. Pind i hver.
DANABLUDIP:
Rør 2 dl creme fraiche op med 50 g danabluost, som først er
moset gennem en sigte.
Smag til med salt, citronsaft og engelsk sauce.
LØGDIP:
Rør 2 dl ymer eller creme fraiche op med 1-2 spsk
løgsuppepulver og smag til med
salt, citronsaft og 2 spsk purløg.
MANGODIP:
Rør 2 dl ymer eller creme fraiche op med 4 spsk finhakket
mangochutney, salt,
citronsaft og ½-1 tsk karry.
COCKTAILHAPPER:
Beklæd et halvt lille hvidkålshoved med folie. Vælg nogle af
følgende ting og stik
dem på cocktailpinde, som stikkes i kålhovedet.
Sæt 1-2-3 slags dip ved siden af og forskellige drinksnacks
og saltstænger.
FORSLAG TIL COCKTAILHAPPER:
Terninger af ost, store rejer, hummerhaler, baconruller,
druer, små syltede løg,
små syltede agurker, syltede minimajs, rå
champignonhoveder, blomkålsbuketter,
fyldte oliven, spegepølsehjul. Evt. friske jordbær, terninger af frisk
ananas og melonstykker.
TIPS: De nævnte ting skulle være afløsning for de tidrøvende
pindemadder.
Man behøver ikke at vælge alle disse ting
Masser af drinksnacks, franske kartofler m.m. udgør brødet.
Opdateret: 18/10/2025