
# Ingredienser
1 tsk vaniljeekstrakt
2,4 dl saltede
jordnødder, grofthakkede
2,4 dl karamelsauce
340 g mælkechokoladestykker
1 dåse (410 g) sødet
kondenseret mælk
340 g
jordnøddesmørstykker
6 cl usaltet smør
* Tilberedning
Beklæd et ildfast fad
på 20x20 cm med 2 lag bagepapir, så det nemt kan tages op.
Smør papiret let.
Bland
mælkechokoladestykkerne og 2/3 af den sødede kondenserede mælk
i en
mikrobølgeovnssikker skål.
Varm op i intervaller
af 30 sekunder under omrøring, indtil blandingen er glat.
Rør vaniljeekstrakten
i, og hæld blandingen i det forberedte fad. Fordel jævnt.
Drys de hakkede
jordnødder jævnt over chokoladelaget.
Dryp karamelsaucen
over jordnødderne, og fordel den forsigtigt, så den dækker.
Bland
jordnøddesmørstykkerne, smørret og den resterende sødede kondenserede mælk
i en anden
mikrobølgeovnssikker skål.
Varm op i intervaller
af 30 sekunder under omrøring, indtil blandingen er glat.
Hæld blandingen over
karamellen og jordnødderne, og fordel den jævnt.
Stil fudgen på køl i
mindst 3-4 timer, eller indtil den er helt stivnet.
Løft fudgen op af
formen ved hjælp af bagepapiret. Skær i små firkanter, og nyd!
Forberedelsestid: 15
min. Køletid: 4 timer. Samlet tid: 4 timer og 15 min
16 stykker. Kalorier
pr. stykke: ~240
Opdateret: 29/11/2025