Lammekoteletter med urtesauce

Lammekoteletter med urtesauce 

 
Tid: 30 min. I alt: 45 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
12-16 lammekoteletter
salt
1-2 tsk knuste, grønne peberkorn (Madagascarpeber)

 
Urtesauce:
4 finthakkede skalotteløg
3 dl tynd oksebouillon/kalvefond
1 lille gulerod (50 g)
50 g selleri
1 lille porre (50-75 g)
2-3 dl piskefløde
salt, hvid peber
30-40 g iskoldt smør

 
TILBEHØR:
råstegte kartofler, urtesauce, hakket persille.

 
* Tilberedning
Tilbered saucen først. Kog finthakket skalotteløg i bouillon og indkog til det halve.
Tilsæt fløde og indkog atter til det halve.
Riv selleri og gulerod på den grove side af råkostjernet og snit porren meget tyndt.
Kog urterne i saucen 5-7 min. Smag saucen til med salt og peber og sluk for saucen.
Snit fedtkanten to gange på hver kotelet.
Sæt dem tæt sammen med fedtkanten nedad på en varm pande og steg fedtet gyldent.
Tag koteletterne af panden. Gnid dem med blandingen af salt og knuste, grønne peberkorn.
Tilsæt evt. stegefedtet på panden lidt smør.
Steg koteletterne ca. 2 min på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Varm urtesaucen, mens koteletterne steger.
Tilsæt små stykker iskoldt smør under konstant piskning.

 
SERVERING:
Anret koteletterne på et meget varmt fad og læg 1 tsk urter fra saucen på hver.
Drys med hakket persille. Byd råstegte kartofler og urtesauce til.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
Stegte lammekoteletter
Beregn 3-4 lammekoteletter pro persona, afhængigt af størrelsen.
Bank dem let med håndroden og skub dem sammen.
Snit fedtkanten 2 gange på hver kotelet.
Sæt dem tæt sammen med fedtkanten nedad og steg fedtet gyldent.
Tag dem af panden. Tilsæt evt. smør.
Brun kartoflerne og steg dem ca. 2 min. på hver side.
Drys salt og peber på under stegningen.
Koteletterne serveres med flødestuvet spinat og ristede kartofler eller med årstidens grønsager. Koteletterne kan gnides med knust hvidløg inden stegningen.
Dobbelte lammekoteletter kan steges på samme måde.

 
Flødestuvet spinat
#
1 kg skyllet spinat nippet for stilke el. 1 pakke helbladet, dybfrossen spinat
30 g smør
salt, hvid peber
evt. 1 knsp reven muskatnød
½-1 dl piskefløde.

 
*
Damp spinaten med det vand, der hænger ved.
Tag den op, knug den fri for vand eller optø den så meget, at vandet kan knuges af.
Hak spinaten groft med en kniv. Smelt smør i en gryde.
Tilsæt spinat, krydderier og fløde. Kog spinaten ved svag varme uden låg i 5-6 min.

 
Syre: Havesyre kan flødestuves som spinat.

 


 

Opdateret: 15/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙