
Tid: 40 min. I alt: 1 time 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 friskslagtede kyllinger à 900 g
hvedemel
salt og peber
4 tykke skiver letsaltet kogeflæsk
30 g smør
1-2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 stort finhakket løg
Krydderbuket af:
2 laurbærblade
2 kviste timian
1 lille bundt persille
4-5 dl
rødvin
evt. 1 dl
bouillon
¼-½ kg
champignon
20 små skalotte- eller perleløg
hakket persille
TILBEHØR: Flute.
* Tilberedning
Del kyllingerne i kvarte. Vend stykkerne i velkrydret mel.
Skær flæsket i terninger. Brun flæsket i en tykbundet gryde.
Tag flæsket op, når det er gyldent og al fedtet er
afsmeltet.
Brun derefter de hele champignon og tag dem op.
Brun de hele løg og tag dem op.
Tilsæt olie og smør og brun kyllingestykkerne på begge
sider.
Tilsæt finhakket lever og hjerte, krydderbuket, flæsket og
rødvin.
Evt. også lidt bouillon.
Retten småsnurrer under låg i ½-¾ time afhængigt af
kyllingernes størrelse.
Tilsæt de små løg og lidt senere de hele champignon.
Når alt er mørt, er retten færdig, dvs. ca. 10 min. efter at
løgene er tilsat.
SERVERING:
Retten overdrysses med hakket persille. Dertil sprød lun
flute.
VARIATIONER:
Inden rødvinen tilsættes kan kyllingestykkerne overhældes
med lunet cognac og flamberes.
Retten kan jævnes. Tag kyllingestykker og grønsager op med
hulske.
Anret det på et dybt fad.
Jævn saucen med smørbolle rørt af 1 spsk mel og 1 spsk blødt
smør.
Pisk smørbollen i saucen og lad den småkoge nogle minutter.
Hæld saucen over retten og drys med hakket persille.
TIPS:
Rødvinen til denne ret må endelig ikke være sød.
Server samme vin til retten, som er anvendt til den.
Kylling i rødvin tilberedes i Frankrig normalt med den
lokale vin.
Dvs. Bourgogne, Beaujolais, Macon eller hvad man nu vil
spendere.
Retten kan altså også laves med spansk eller portugisisk
rødvin.
Desuden egner tør hvidvin sig også til retten.
Bouillon tilberedes ved at afkoge vinger, hals og kråse med
en dusk persille, et par små løg, nogle gulerodsskiver og
lidt salt.
Opdateret: 19/11/2025