Kylling Maryland

Kylling Maryland

 
Tid: 20 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
¾ kg dybfrosne over/underlår
1-2 æg eller æggehvider
2 tsk vand
100-150 g rasp
salt
paprika
ca. 125 g smør/margarine
TILBEHØR:
Hele majskolber eller smørdampede majs.

 
* Tilberedning
Vend kyllingelårene i sammenpisket æg/æggehvide og vand.
Vend dem derefter i rasp krydret med salt og paprika.
Steg dem derefter i rigeligt gyldent fedtstof.
Skru ned for varmen, når de er let brune, for at kyllingestykkerne
ikke skal blive for mørke, inden de er gennemstegte.
Vend dem kun en gang under stegningen.
Brug to grydeskeer. Stik aldrig i en kylling med en gaffel.
Stegetiden er ca. 15-20 min på hver side.

 
SERVERING:
Anret kyllingerne på et fad eller i en kurv foret med serviet.
Giv hele majskolber eller smørdampede majs til.

 
VARIATION AF TILBEHØR

 
1. Stuvet majs:
450-500 g dybfrosne majskerner eller tilsvarende mængde på dåse.
Stuvning:
1 spsk smør
1½ spsk mel
2½ dl mælk
evt. ½ dl fløde
salt og hvid peber
Hakket persille

 
* Tilberedning
Tø ikke dybfrosne majs op. Hæld væden fra dåsemajs.
Afbag smør og mel og spæd mælken ved under stadig piskning.
Tilsæt evt. fløde og smag stuvningen til med salt og hvid peber.
Tilsæt dybfrosne majs og lad dem koge 10 min i stuvningen.
Dåsemajs skal blot varmes i stuvningen.
Drys hakket persille over retten eller sæt persillekværnen på bordet.

 
2. Dybfrosne majs blandet med peberfrugt eller den dybfrosne
blanding af majs og ærter kan også serveres til retten.

 
3. Brasede kartofler og tomatsalat eller agurkesalat er
også velegnet til Kylling Maryland.

 
TIPS:
Det kan variere lidt, hvordan kyllingelårene forhandles.
Nogle steder fås de som vist på billedet med over- og underlår sammen.
Andre steder forhandles de med over- og underlår pakket hver for sig.
Man kan gnide kyllingelårene med et fed overskåret hvidløg inden de paneres.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙