Kalveskank med hvidkål

Kalveskank med hvidkål 

 
Tid: 30 min. I alt 2 time 30 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 skiver kalveskank, 3-4 cm tykke
50 g smør/margarine
ca. 1½ kg hvidkål
250 g tykke skiver skrællede gulerødder
4-5 dl bouillon
3-4 kviste frisk merian eller ½ tsk tørret
½ tsk friskrevet muskat
salt, peber

 
TILBEHØR:
groft rugbrød, smør
evt. fransk sennep.

 
* Tilberedning
Giv hver skive kalveskank et par snit langs kanten, så krymper skiverne ikke sammen under bruningen.
Brun skiverne i gyldent fedtstof på begge sider.
Drys salt og finhakket frisk eller tørret merian over. Tag kødskiverne op.
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Svits den finsnittede kål.
Tilsæt gulerødder, muskat og bouillon.
Læg kødet ned mellem kålen og drys salt og peber over.
Dæk gryden med låg og lad retten småsnurre ca. et par timer, til kødet er meget mørt.

 
SERVERING:
Anret kål og kød i et dybt fad med væden ved.
Server retten med groft rugbrød, smør og fransk sennep.

 
VARIATIONER
1. Retten kan også mørne færdig i ovnen.
Læg de brunede skankeskiver i en høj bradepande eller ovnfast fad.
Læg kål og gulerødder langs kødet.
Tilsæt krydderier og bouillon og dæk fadet med låg eller folie.
Lad retten mørne i ovnen ved 190°C.

 
2. KALVESKANK PROVENÇALE:
# Ingredienser
4 skiver kalveskank
3 spsk olie
salt, peber
2 dl hakket løg
½ kg ds henkogte tomater
2 fed knust hvidløg
3-4 dl tør hvidvin, evt. bouillon
Visk af:
½ bdt persille
2 kviste timian
1 laurbærblad
evt. 1 løvstikkeblad.

 
* Tilberedning
Kødskiverne brunes i olie. Drysses med salt og peber. Tages op.
Løgene brunes, og ituskårne tomater med væde, knust hvidløg og hvidvin kommes i gryden sammen med kød og kryddervisk. Retten mørner under låg på ca. 2 timer.
Serveres med flute og salat eller blot med kartoffelmos.

 
TIPS:
Det er bedst at lave retten til i god tid før den skal serveres,
da kødet af og til skal have mere end 2 timer.
Retten varmes blot igennem før serveringen.
Begge retter er velegnet til dybfrysning. Tøs op i tykbundet gryde på ca. ¾ time.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙