Grillstegt regnbueørred

Grillstegt regnbueørred 

 
Grillstegt regnbueørred
Kartoffelsalat med krydderurter
Grillstegt laks

 

Grillstegt regnbueørred

Portioner: 2-3
# Ingredienser
1 stor regnbueørred, ca. ¾ kg
1 bt dild
1 spsk fennikelfrø
4-5 skiver citron
salt, peber
olie til pensling.

 
TILBEHØR:
Grillstegte tomater og peberfrugt, citron, flute, evt. dildsmør.

 
* Tilberedning
Gnid slimet af fisken med groft salt. Klip finner af mod strålerne.
Skyl fisken og tør den grundigt med papir fra køkkenrullen.
Hak dild og bland det med fennikelfrø.
Drys fisken indvendig med salt og peber.
Pensl den med olie og læg dild og skrællede citronskiver inden i fisken.
Snit fisken 2-3 gange i ryggen og pensl med olie.
Læg fisken på den forvarmede grill længst væk fra gløderne.
Steg fisken 10-15 min på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Pensl fisken og vend den forsigtigt med grillspatel.
Pensl ofte under stegningen og drys med salt og peber.
Giv fisken et lille snit ved rygbenet og se om kødet er fast og
flaget helt ind til benet, inden den tages af grillen.

 
SERVERING:
Server fisken med grillstegte tomater: grillstegt peberfrugt, og flute eller -
brød, samt evt. dildsmør og citron.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Server fisken med nye kartofler drysset med dild, citron, smeltet smør.

 

Kartoffelsalat med krydderurter

# Ingredienser
750 g kogte, kolde, nye kartofler, skåret i skiver.
Marinade:
1½ dl olie
½ dl citronsaft
salt, peber
1 tsk lys dijon-sennep
1-2 nye løg med top
2 spsk dild
1-2 spsk fennikeltop eller estragon.
Pynt:
2 hårdkogte, hakkede æg.

 
* Tilberedning
Krydderurterne hakkes fint. Marinaden piskes sammen.
Heri vendes kartoffelskiverne. Salaten trækker ca. 2 timer.
Efterkrydres. Pyntes med hakket æg.

 
VARIATION AF RETTEN:
Læg fisken i grillnet og steg den som makrel, se dette.
Ørred kan også foliesteges, se dette.
Den kan varieres med forskelligt fyld, se de to nævnte sider.

 

Grillstegt laks

# Ingredienser
4 tykke skiver laks, ca. 2 cm tykke, skåret af midterstykket
olie
salt, peber.

 
* Tilberedning
Grillristen gnides med et stykke papir dyppet i olie, inden grillen tændes.
Fiskeskiver drysses med salt, trækker 5 min skylles og
tørres meget grundigt med papir. Pensles med olie.
Grillsteges ca. 5 min på hver side, men vendes kun en gang.
Drysses med salt og peber under stegning.
Se ved benet om fiskekødet er fast og flaget, inden laksen tages af grillen.
Serveres på varme tallerkener med nye kartofler eller flute, persille-, dild-
eller fennikelsmør samt citron.
Lakseskiver kan lægges i grillnet inden stegningen, så de ikke hænger i grillristen.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙