Tid: 30 min. I alt 2 time 30 min. 6 portioner
# Ingredienser
500 g hakket dyrekød fra hals eller bryst (kan erstattes af
oksekød)
500 g hakket flæskekød
4 tykke skiver franskbrød (ca. 100 g uden skorpe)
2 dl rødvin
4 spsk mel
1 dl finthakket løg
2 tsk knust enebær
½ tsk rosmarin
2 æg
salt, peber
8-10 tynde skiver bacon
Til skyen:
4 dl bouillon
1 dl frosne suppeurter
1 kvist timian
Til sauce:
Siet stegesky,
ca. 1½ dl piskefløde
kulør
1-2 spsk mel
ca. 1 dl rødvin
evt. 2 tsk rønnebærgelé
TILBEHØR:
ristede kartofler
tyttebær/tranebærkompot
Hubertussalat, sauce.
* Tilberedning
Bland de to slags hakkede kød.
Skær skorpen af franskbrødet, vej det og udblød det i
rødvin.
Bland begge dele med kødet sammen med de øvrige ingredienser
undtagen bacon.
Lad farsen trække 1 time i køleskabet.
Form farsen til et brød og læg det i et smurt ovnfast fad.
Læg baconskiver over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i ca. 20 min.
Tilsæt bouillon, suppeurter og timiankvist.
Dæmp varmen til 175°C og videresteg kødet i 40-45 min.
Hæld stegesky og urter fra kødet og lad stegen trække i den
varme, slukkede ovn.
SAUCE:
Fjern timiankvisten. Gnid urterne gennem en sigte og hæld
puré og siet stegesky i en gryde.
Tilsæt piskefløde og kulør. Lad saucen koge igennem.
Ryst mel og rødvin sammen og pisk jævningen i saucen. Lad
den koge 5 min.
Smag derpå saucen til med salt, peber og eventuelt
rønnebærgelé.
SERVERING:
Skær stegen for ved bordet i ikke for tynde skiver.
Byd ristede kartofler, kompot, Hubertussalat og sauce til
kødet.
Tyttebær/tranebærkompot:
300 g tyttebær eller tranebær
1 dl vand
1 dl rødvin
2 tsk Maizena
sukker efter smag.
Damp bærrene med vand, lidt af rødvinen samt lidt sukker.
Kog dem 5 min.
Udrør Maizena med resten af rødvinen og jævn kompotten. Kog
den 2 min.
Smag til med sukker. Server den lun el. kold.
Hubertussalat:
½ kinakål
1 æble
1 grapefrugt, gerne den lyserøde sort
friskpresset appelsinsaft.
*
Snit kålen fint. Skær æble og pillet grapefrugt i terninger.
Bland salaten med friskpresset appelsinsaft.
TIPS
Hakket dyrekød
fås hos nogle velassorterede vildthandlere.
Urter og lidt
af skyen kan blendes med melet til sauce.
Koges derefter
igennem med resten af skyen, rødvin og piskefløde.
Kompotten kan
udskiftes med syltede tyttebær.
Opdateret: 16/09/2025