Tid 20 min. ialt: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
½ kg hakket oksekød
ca. 2 tsk salt
¼ peber
½ tsk ingefær
½ tsk tør gul sennep
1 æg
1 spsk revet løg
4-6 spsk vand eller bouillon
3 spsk rasp
1 lille pakke skiveskåret bacon
ca. 2 dl bouillon
ca. 1 dl piskefløde
1-2 tsk rønnebær- eller ribsgelé
TILBEHØR:
hasselback kartofler
rønnebær- eller ribsgelé, usødet æblemos.
* Tilberedning
Ælt kødet med krydderier, æg, væske og rasp.
Form farsen til et aflangt brød.
Læg det i et velsmurt, ildfast fad eller lille bradepande.
Læg baconskiverne tæt sammen på skrå over kødet.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 min.
Hæld bouillon og fløde ved kødet, når det er let brunt.
Dæmp varmen til 170°C og videresteg »haren« i 40-45 min.
Dryp af og til -haren under stegningen.
Hæld stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en
kasserolle.
Spæd evt. skyen op med mere bouillon og fløde.
Lad skyen indkoge, og smag den til med lidt gelé.
SERVERING:
Læg haren på et bræt og skær den for i ikke for tykke
skiver.
Server den med hasselback kartofler, æblemos, rønnebær-
eller
ribsgelé samt skysaucen
HASSELBACK KARTOFLER:
Beregn så mange mellemstore kartofler som familien spiser.
De skrælles og skæres i tynde skiver ca. 2/3 igennem.
Kartoflerne pensles med lidt olie og drysses med salt.
Kartoflerne lægges ved siden af haren, når denne sættes i
ovnen.
Så er kartofler og »hare« færdige samtidig.
TIPS:
Saucen kan jævnes med ganske lidt maizena udrørt i lidt
fløde og evt.
farves med lidt kulør.
Den kan også smages til med 1-2 tsk dana blue ost, som er
moset gennem en sigte,
inden den piskes i saucen.
Farsen kan krydres med muskat i stedet for nævnte
krydderier.
Man kan også drysse lidt tørret enebær over farsen, inden
baconskiverne lægges på.
Ubagt forloren hare er velegnet til dybfrysning.
Farsen lægges i alu-foliebakker og dybfryses.
Inden »haren« sættes i ovnen, lægges baconskiverne over.
Bacon har ikke så lang holdbarhed som farsen.
Haren sættes uoptøet i ovnen ved 170°C i 1¼-1½ time, til
den er gennembagt.
Opdateret: 14/09/2025