Farserede porrer

Farserede porrer 

 
Tid: 30 min. I alt 40 min. 4 portioner
 
# Ingredienser
3-4 store porrer
salt, vand
Fars:
500 g hakket oksekød
1 æg
5 spsk mel
ca. 1 dl bouillon
1 spsk hakket persille
salt, peber
Panering:
1 sammenpisket æg
rasp krydret med salt og peber
Til stegning:
2 spsk olie, ca. 50 g smør

 
TILBEHØR:
Pillekartofler, grønne bønner, tomatsauce se nedenfor, brøndkarse.

 
* Tilberedning
Rens porrerne grundigt. Skær mest muligt af den grønne top af (se tips).
Skær porrerne i 6 cm stykker. Kog dem i saltet vand i ca. 12 min.
Hæld dem til afdrypning. Gem lidt porrevand til sauce.
Ælt farsen sammen. Lad den trække koldt ½ time.
Del farsen i samme antal stykker, som der er porrer.
Læg porrestykkerne ned i en farsbolle og saml farsen om stykket og tryk godt til, så der ingen huller er.
Vend rullerne i pisket æg og rasp.
Steg dem i varmt olie/smør, ca. 6-8 min. på hver side.
Ryst panden af og til, så de bliver brunet på alle siderne.

 
SERVERING:
Anret porrerullerne på et fad og byd pillekartofler, bønner, brøndkarse samt tomatsauce til.

 
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater
1 fed hvidløg
1 ituskåret løg
1½ dl bouillon
½ tsk basilikum, salt og peber

 
Hæld alt i et blenderglas og findel 30 sek.
Kog saucen 10 min. Jævn med 1-2 tsk udrørt maizena.
Uden blender koges alt 15 min.
Gnides igennem en sigte og jævnes med maizena.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
Farseret kinesisk kål:
400 g hakket kalve- og flæskekød
1 dl rasp
2 spsk mel
1 æg
½ tsk salvie
½ dl hakket løg, 1-2 fed hvidløg
1½-2 dl bouillon
salt, peber
1 stort kinesisk kål
vand, salt, ca. 2 dl bouillon.
*
Rør farsen sammen som almindelig frikadellefars. Den skal være lidt fast.
Tag 8-10 blade kinakål fra og kog dem i saltet vand 5 min. Læg dem til afdrypning.
Læg en klat fars på hvert blad. Fold siderne ind og rul derefter kålbladet sammen.
Snit resten af kålen ret fint og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Læg herover farspakkerne med sammenføjningen nedad.
Hæld bouillon i fadet og pensl pakkerne med smeltet smør.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.
Drys hakket persille over ved serveringen og byd pillekartofler el. groft brød til.

 
TIPS
Porrerne er, panerede og ustegte, velegnede til dybfrysning i 3 mdr.
Frys dem ned i foliebradepande med plastpose over.
Steg dem lige før, de er optøet, ellers bliver paneringen våd, og de må trilles i et nyt hold
rasp. Stegetiden er lidt længere.

 
Brug porrevandet til tomatsaucen, og tilsæt lidt af en bouillonterning.
Anvend den grønne porretop til suppevisk sammen med persille, timian og laurbærblade.
Ombindes med bomuldssnor. Holdbarhed i dybfryseren ca. ½ år.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙