
Tid 20 min. ialt: 1 time 5 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 store peberfrugter
400 g hakket oksekød
1 æg
1-2 spsk koldt vand
2 spsk groftrevet løg
1 fed knust hvidløg
150 g rå, grofthakkede champignon
salt, peber
1-2 spsk rasp
25 g smør/margarine
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
TILBEHØR:
Rispilaff.
* Tilberedning
Skær en skive af hver peberfrugt, hvor stilken har siddet.
Skær frøstole og skillevægge ud og fjern kernerne.
Skær en meget tynd skive af den anden ende af peberfrugten,
ca. 2 mm, så frugten kan stå.
Ælt det hakkede kød med æg, vand, løg, knust hvidløg og
grofthakkede champignon, salt og peber. Fordel farsen i peberfrugterne og tryk
det godt ned i hjørnerne.
Der skal være så meget fars i peberfrugterne, at det ender i
en top.
Drys rasp på kødet og læg en smørklat på hver.
Sæt peberfrugterne i et velsmurt ildfast fad.
Skær tomaterne i mindre stykker og hæld dem med væden uden
om peberfrugterne.
Drys lidt salt og peber over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ½-¾ time.
Dryp af og til med tomatsaften.
SERVERING:
Server peberfrugterne i fadet og giv rispilaff til.
RISPILAFF:
Svits 2 finhakkede skalotteløg i lidt smør, indtil løgene er
klare.
Tilsæt ris og bouillon i stedet for vand efter
brugsanvisningen på pakken og kog risene.
VARIATION AF RETTEN:
FARSEREDE AUBERGINER:
Stilken skæres af 2 auberginer som flækkes på langs.
Der hules så meget frugtkød ud, at skallerne forbliver hele.
Frugtkødet hakkes fint og svitses sammen med 3 spsk
finhakket løg og 2 fed knust hvidløg i olie.
Blandingen tilsættes 2 spsk koncentreret tomatpuré, salt,
peber og ½ tsk oregano og afkøles lidt.
Derefter blandes den med 400-500 g hakket lamme- eller
oksekød, 2 æg og 2-4 spsk mælk.
Farsen fordeles i de udhulede auberginer, som lægges i et
smurt ildfast fad.
Farsen drysses med reven parmesanost, og en smørklat lægges
på hver.
Fadet sættes i ovnen ved 200°C i ca. ¾ time.
Tips:
Store peberfrugter flækkes på langs og fyldes med fars.
Farserede peberfrugter egner sig til dybfrysning.
Indfrys dem i alufolie bakker.
Optøes i ovnen ved 150 °C på 1-1¼ time.
Farserede auberginer egner sig ikke til dybfrysning.
Opdateret: 14/09/2025