Bagte kyllinge-ricotta-kødboller med spinat-Alfredo-sauce

Bagte kyllinge-ricotta-kødboller med spinat-Alfredo-sauce

 

 
Tid: 15 min. Samlet tid: 40 min. 400 kcal pr. portion. 4 portioner

 
# Ingredienser
450 g hakket kylling
120 g ricottaost
120 g rasp
120 g revet parmesanost
1 æg
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
Salt og peber efter smag
1 spsk frisk persille, hakket

 
Til spinat-Alfredo-saucen:
2 spsk smør
2 fed hvidløg, hakket
120 g piskefløde
120 g revet parmesanost
120 g frisk spinat, hakket
Salt og peber efter smag

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hakket kylling, ricottaost, rasp, parmesanost, æg, hvidløgspulver,
løgpulver, salt, peber og persille i en stor skål. Bland, indtil det er godt blandet.
Form blandingen til 12-14 kødboller og læg dem på den forberedte bageplade.
Bag i 20-25 min eller indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldenbrune.

 
Mens kødbollerne bager, laves spinat-Alfredo-saucen.
Smelt smørret i en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt hakket hvidløg og sauter i 1 min, hæld piskefløden i og bring det i kog.
Rør parmesanost i og kog i 2-3 min, indtil saucen tykner.
Tilsæt hakket spinat og kog i 1-2 min, indtil den falder sammen.
Smag til med salt og peber.

 
Når kødbollerne er færdige, hældes spinat-Alfredo-saucen over dem
og serveres varme.

 
INFO
En Alfredo-sauce er en cremet ostesauce, der stammer fra Italien.
Den oprindelige udgave laves uden fløde eller mælk, men blot af smør og
generøse mængder ost. USA har dog taget opskriften på Alfredo til sig og
tilføjet fløde og/eller mælk til saucen.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙