
Tid: 15 min. Samlet tid: 40 min. 400 kcal pr. portion. 4 portioner
# Ingredienser
450 g hakket kylling
120 g ricottaost
120 g rasp
120 g revet
parmesanost
1 æg
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
Salt og peber efter
smag
1 spsk frisk persille,
hakket
Til spinat-Alfredo-saucen:
2 spsk smør
2 fed hvidløg, hakket
120 g piskefløde
120 g revet
parmesanost
120 g frisk spinat,
hakket
Salt og peber efter
smag
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190
°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hakket kylling,
ricottaost, rasp, parmesanost, æg, hvidløgspulver,
løgpulver, salt, peber
og persille i en stor skål. Bland, indtil det er godt blandet.
Form blandingen til
12-14 kødboller og læg dem på den forberedte bageplade.
Bag i 20-25 min eller
indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldenbrune.
Mens kødbollerne
bager, laves spinat-Alfredo-saucen.
Smelt smørret i en
stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt hakket hvidløg
og sauter i 1 min, hæld piskefløden i og bring det i kog.
Rør parmesanost i og
kog i 2-3 min, indtil saucen tykner.
Tilsæt hakket spinat
og kog i 1-2 min, indtil den falder sammen.
Smag til med salt og
peber.
Når kødbollerne er
færdige, hældes spinat-Alfredo-saucen over dem
og serveres varme.
INFO
En Alfredo-sauce er en cremet ostesauce, der stammer fra
Italien.
Den oprindelige udgave laves uden fløde eller mælk, men blot
af smør og
generøse mængder ost. USA har dog taget opskriften på Alfredo
til sig og
tilføjet fløde og/eller mælk til saucen.
Opdateret: 29/11/2025