Portioner: 4-8
# Ingredienser
2 store kyllinger, 1000-1200 g stk.
Barbecue-grillsauce:
1 dl olie
3 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk barbecuekrydderi
1 spsk engelsk sauce
1 groftrevet løg
salt, peber
evt. et par dr. tabasco eller
stærk chilisauce
2 fed knust hvidløg
1-2 dl bouillon.
TILBEHØR:
Grillstegte majskolber, blandet grøn salat, flute.
* Tilberedning
Del kyllingerne i kvarte. Skær løst halsskind af.
Tør evt. indmad (nyre og lunge) af med papir.
Kog barbecuesaucen sammen af de nævnte ingredienser.
Kog den ved svag varme 15-20 min. Afkøl.
Læg kyllingestykkerne i en skål og hæld barbecuesaucen over.
Vend alle stykkerne i saucen. Lad dem trække 4 timer i
køleskab.
Tag kyllingestykkerne op. Stryg saucen af med fingrene.
Læg lårstykkerne på den forvarmede grill og steg dem ca. 10
min.
Læg derefter bryststykkerne på grillen.
Pensl ofte kødet med barbecuesaucen, og vend det hvert 3-4
min.
Steg lår 25-35 min og bryst 15-25 min afhængigt af
størrelsen.
SERVERING:
Server kyllingerne med grillstegte majs, blandet grøn salat,
fx
med rå blomkål, tomater og agurk samt varm flute.
VARIATION AF TILBEHØR:
Server kyllingerne med pommes frites eller bagte kartofler
og bønnesalat.
VARIATIONER:
HVIDLØGSKYLLING
Del kyllingerne kvarte.
Bland en hvidløgsolie af 4 spsk olie, 2 fed knust hvidløg,
¼ tsk groftmalet peber, 2 spsk citronsaft.
Kyllingerne pensles og grillsteges som barbecuekylling.
Pensles ofte under stegningen og drysses med salt mod
stegetidens slutning.
Serveres med foliekartofler, se dette, eller nye kartofler
serveret
med ymer eller creme fraiche blandet med fintklippet purløg
og
andre friske krydderurter.
Krydderolien til disse kyllinger kan varieres med rosmarin,
basilikum,
barbecuekrydderi eller andre krydderurter/krydderier i
stedet for eller med hvidløg.
SPRØD SOYA-KYLLING
# Ingredienser
Soya-grillmarinaden:
½ dl olie
½ dl kinesisk soya
1 tsk tør, gul sennep
1-2 fed knust hvidløg
evt. ½ tsk ingefær
* Tilberedning
2 kyllinger skåret i kvarte marineres 2 timer i denne
blanding.
Grillsteges som barbecue-kylling. Pensles ofte under
stegningen med marinaden.
Serveres med grøn salat og chips eller ymer-kartoffelsalat:
Rør en dressing af 4-5 dl ymer/ylette og smag den til med
2-3 spsk revet løg,
1-2 tsk lys dijonsennep, salt, peber og citronsaft.
Bland 750 g kogte, kolde kartofler skåret i skiver og
100 g frisk eller optøede ærter i dressingen.
Drysses med hakket persille eller andet kryddergrønt.
Opdateret: 12/11/2025