Baconruller

Baconruller 


Tid 10 min. ialt: 25 min. 4 portioner 

 

# Ingredienser

ca. ¼ kg skrællede kartofler

2-4 porrer

salt

ca. 3 dl bouillon

 
Baconruller:
400 g hakket oksekød
200 g hakket flæskekød
1 æg
2 mellemstore kogte kartofler
ca. 1 dl fløde
salt, peber
8 skiver vakuumpakket bacon

 
* Tilberedning
Skær de skrællede kartofler i meget tynde skiver. Skær porrerne i 1 cm brede styk­ker. Læg begge dele i et velsmurt ildfast fad og hæld bouillon over. Evt. også lidt salt, afhængigt af hvor salt bouillonen er. Dæk fadet med folie, og sæt det i ovnen ved 200°C i ca. 20 min. Tilbered baconrul­lerne imens. Ælt kødet med æg, mosede kartofler og så meget fløde, at farsen er ret fast. Tilsæt krydderier. Form farsen til 8 aflange ruller og læg en baconskive uden om hver.
Fjern folien fra fadet og læg baconrullerne over med sammenføjningen nedad. Sæt atter fadet i ovnen i 20-30 min. til rullerne er gennemstegt og bacon gyldent. Dryp af og til med væden i fadet.

 
SERVERING: Server retten i fadet.

 
VARIATION AF RETTEN:
Drys lidt reven ost på baconrullerne 10 min. før retten er færdig.
Andre grønsager såsom gulerødder, bønner eller en pose dybfrosne blandede grønsager kan anvendes i stedet for porrer.

 
OKSEKØD MED HVIDKÅL:
2 dl hakket løg,
2 spsk olie,
400 g hakket oksekød,
¾-1 kg finsnittet hvidkål,
2 spsk koncentreret tomatpure,
2 dl bouillon,
1 lille pakke vakuumpakket bacon.
*
Svits de finhakkede løg i olie. Tilsæt kødet og rør, til det har delt sig. Tilsæt salt, pe­ber og tomatpure.
Giv kålen et opkog i vand. Hæld den til afdrypning. Læg kød og kål lagvis i et smurt ildfast fad.
Hæld bouillon over. Dæk retten med bacon. Sæt retten i ovnen ved 175°C i ca. ¾ time. Giv groft rugbrød til.

 
TIPS:
Kun retten med oksekød og kål kan fryses.
Retter med kartofler kan aldrig fryses.


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙