
Tid: 35 min. I alt: 45 min. 4-6 portioner
# Ingredienser
8-10 udbenede ferske sild
salt
50--75 g smør
2 store løg
1 bdt dild
2-3 spsk rugmel
friskkværnet peber
saften af ½-1 citron
TILBEHØR:
Nye kartofler eller pillekartofler, hakket persille, citron
eller dildeddike.
* Tilberedning
Skrab sildene for slim og skæl. Klip rygfinnerne af og giv
hver sild 2-3 snit i ryggen.
Gå silden efter for ben og drys dem med salt. Lad dem trække
10 min.
Skær løgene i tynde skiver og brun dem i halvdelen af
smørret.
Tag dem af panden, drys lidt salt over og hold dem varme.
Skyl sildene og tør dem indvendig og udvendig. Læg en kvist
dild i hver.
Vend dem i rugmel krydret med salt og peber.
Brun resten af smørret på panden og læg sildene på.
Hold 2-3 sekunder på hver sild med paletkniven, idet man
lægger dem på panden,
så åbner de sig ikke. Dæmp varmen og steg dem 3-5 min på
hver side.
Skru op for varmen, mens sildene vendes.
SERVERING:
Anret sildene på et varmt fad og fordel de brunede løg over.
Kog panden af med citronsaft og lidt kartoffelvand.
Hæld smørsaucen over sildene eller server den til sammen med
nye - eller
pillekartofler drysset med hakket persille.
Desuden sættes citronbåde eller dildeddike på bordet.
TIPS:
Steg dobbelt portion stegte sild og læg den ene portion i
eddikelage.
Opskriften står her: Stegte sild i eddike.
Opdateret: 14/10/2025