Stegte sild

Stegte sild


Tid: 35 min. I alt: 45 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
8-10 udbenede ferske sild
salt
50--75 g smør
2 store løg
1 bdt dild
2-3 spsk rugmel
friskkværnet peber
saften af ½-1 citron

 
TILBEHØR:
Nye kartofler eller pillekartofler, hakket persille, citron eller dildeddike.

 
* Tilberedning
Skrab sildene for slim og skæl. Klip rygfinnerne af og giv hver sild 2-3 snit i ryggen.
Gå silden efter for ben og drys dem med salt. Lad dem trække 10 min.
Skær løgene i tynde skiver og brun dem i halvdelen af smørret.
Tag dem af panden, drys lidt salt over og hold dem varme.
Skyl sildene og tør dem indvendig og udvendig. Læg en kvist dild i hver.
Vend dem i rugmel krydret med salt og peber.
Brun resten af smørret på panden og læg sildene på.
Hold 2-3 sekunder på hver sild med paletkniven, idet man lægger dem på panden,
så åbner de sig ikke. Dæmp varmen og steg dem 3-5 min på hver side.
Skru op for varmen, mens sildene vendes.

 
SERVERING:
Anret sildene på et varmt fad og fordel de brunede løg over.
Kog panden af med citronsaft og lidt kartoffelvand.
Hæld smørsaucen over sildene eller server den til sammen med nye - eller
pillekartofler drysset med hakket persille.
Desuden sættes citronbåde eller dildeddike på bordet.

 
TIPS:
Steg dobbelt portion stegte sild og læg den ene portion i eddikelage.
Opskriften står her: Stegte sild i eddike.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙