Tid: 30 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
8 store ferske, udbenede sild
salt
1 hårdkogt æg
1 tsk revet skalotteløg
40 g smør
½ tsk karry
1 citron
Panering:
1 sammenpisket æg
4-6 spsk rasp
½ tsk karry
½ tsk salt
ca. 75 g smør
KARRYSAUCE:
4 finthakkede skalotteløg
1 fed knust hvidløg
30 g smør
1-2 tsk karry
1 lille madæble
evt. ¼ tsk gurkemeje
2 spsk mel
2 dl bouillon
2 dl mælk
evt. ½ dl fløde
TILBEHØR:
løse ris, karrysauce, citronbåde, rå æblebåde med
citronsaft.
* Tilberedning
Skrab sildefileterne for slim og skæl. Klip rygfinnerne af
og se efter for ben.
Drys fileterne med salt og lad sildene trække 10 min.
Hak det hårdkogte æg og rør det sammen med blødgjort smør,
revet løg og karry.
Skyl sildene og tør dem på begge sider. Dryp citronsaft på
kødsiden.
Fordel fyldet på sildene, og smør det lidt ud med en kniv.
Rul fileterne sammen fra hale mod hoved og fastgør med
kødpind.
Vend sildene i sammenpisket æg og rasp krydret med salt og
karry.
Steg sildene i brunet smør ca. 5 minutter på hver side. Vend
ikke mere end en gang.
SERVERING
Anret sildene på et varmt fad. Hæld stegesmørret over og
garner med citronbåde.
Server løse ris, karrysauce og rå, skrællede æblebåde
dryppet med citronsaft til.
KARRYSAUCE:
Finthakket løg og knust hvidløg svitses let i smør uden at
tage farve.
Karry og gurkemeje tilsættes og svitses lidt med, inden
groftrevet æble hældes i gryden.
Lad det hele snurre lidt og drys derefter melet over ved
konstant omrøring.
Afbag saucen, med bouillon og mælk, og lad den småkage 10
min.
Tilsæt piskefløde og smag saucen til med salt og karry.
Hæld saucen gennem en sigte op i sauceskålen.
TIPS:
Gurkemeje er et krydderi, der kan tilsættes karrysaucen for
at gøre sovsen mere gul, uden at overkrydre den. Gurkemeje smager ikke af så
meget, og er en bestanddel af den karryblanding, man køber. Det kan godt
udelades i saucen.
Opdateret: 14/10/2025