Sild med krydderurter

Sild med krydderurter 

 
Tid: 20 min. I alt: 2 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
Kogelage:
3½ dl vand
2 dl kryddereddike
1-2 spsk sukker
12 hele peberkorn
6 nelliker
4 laurbærblade
1 bundt dild
1 kvist af estragon, rosmarin, timian
3 blade salvie
lille bundt persille
1 stort løg, skåret i skiver
skiver af ½ citron
3 tomater
2 porrer
8-10 store, ferske, udbenet sild

 
TILBEHØR:
fuldkornsbrød, smør.

 
* Tilberedning
Bland ingredienserne, indtil tomaterne, til en kogelage i en gryde.
Kog lagen ved svag varme 20 min. Hæld lagen i en skål. Sæt den til afkøling.
Skær tomaterne i både. Rens porrerne og skær dem i 1 cm brede stykker.
Skrab de udbenede sild. Klip finnerne af. Se dem efter for ben. Drys sildene med salt.
Lad dem trække 10 min. Skyl sildene og tør dem.
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Læg porrer og tomater i et ildfast fad. Læg sildene over.
Hæld den næsten kolde kogelage over. Kogelagen skal ikke sies. Dæk fadet med folie.
Sæt det på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min til sildene er møre.

 
SERVERING:
Server sildene i fadet med fuldkornsbrød og smør til.

 
VARIATIONER:
Sildene kan også serveres lune eller kolde til frokost.
De kan godt tillaves dagen forvejen, blot de står meget koldt.

 
Server sildene varme til middagsmad med pillekartofler, drysset med krydderurter.

 
TIPS:
Kan friske krydderurter ikke skaffes, kan 1 knsp tørret af hver slags anvendes.
Enkelte kan også helt udelades.
Ved kryddereddike forstås en evt. hjemmelavet kryddereddike, dildeddike eller estragoneddike.
Af estragoneddike anvendes kun 1 dl til 4½ dl vand.
Sildene går let i stykker ved dybfrysning. Derfor kan dybfrysning ikke anbefales.
Men da lagen bliver bedst med friske urter, kan man koge en stor portion lage og
fryse den ned, uden porre og tomater.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙