Sild i tomat og dild

Sild i tomat og dild

 
Tid: 15 min. I alt: 35-40 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 udbenede, ferske sildefileter
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
1 fed hvidløg
1 lille ds koncentreret tomatpure
½-1 dl vand
1 bdt frisk dild
salt og friskkværnet peber
40 g smør

 
TILBEHØR:
pillekartofler, grøn salat.

 
* Tilberedning
Skrab de udbenede sild for slim og skæl.
Klip rygfinnerne af, og gå sildene efter for ben.
Drys sildene med salt og lad dem trække 10 min.
Skyl sildene og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Læg dem let taglagt i et velsmurt ovnfast fad, med en kvist dild med mellem hver sild.
Skær de henkogte tomater i mindre stykker og bland dem med
væden fra dåsen, knust hvidløg, tomatpuré, vand, salt og peber.
Hæld blandingen over sildene og fordel smørklatter over.
Dæk fadet med låg eller folie.
Stil det på ovnristen midt i ovnen ved 250°C i 15-20 min indtil sildene er møre.
Fjern låg/folie de sidste 5 min af stegetiden.

 
SERVERING:
Læg kviste af frisk dild over og server retten med pillekartofler og grøn salat.

 
VARIATIONER:
I stedet for dild kan retten tilberedes med frisk estragon, fennikeltop eller basilikum.

 
I sæsonen kan man anvende fuldmodne tomater i stedet for henkogte.
Læg masser af tomatskiver taglagt med sildene og en af de nævnte krydderurter imellem.
Hæld ½-1 ds tomatjuice ved retten og læg smør over.
Lad retten mørne i ovnen som angivet i opskriften.

 
TIPS:
Lad retten meget hurtigt blive kold.
Når fadet er noget afkølet, sættes det i en balje med koldt vand.
Indfrys så hurtigt som muligt. Optøs i ovnen ved 150°C på ¾-1 time.



 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙