Tid: 40 min. I alt: 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
8 store udbenede, ferske sild
salt
frisk basilikum eller persille
2-3 spsk rugmel
paprika
75 g smør
6 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
250 g champignon
3-4 tomater
½-1 dl vand
2 spsk citronsaft
TILBEHØR:
lune flutes.
* Tilberedning
Skrab de udbenede sild for slim og skæl. Klip rygfinnerne af
og se sildene efter for ben.
Drys fileterne med salt og lad dem trække 10 min.
Skær skalotteløg i tynde skiver og brun dem i lidt af
fedtstoffet, til de er gyldne og klare.
Drys lidt salt over og tag dem af panden.
Bland finthakket hvidløg med de brunede løg.
Skyl sildene og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Læg en kvist frisk basilikum eller persille i hver sild.
Giv hver sild 2 snit og vend dem i rugmel krydret med salt
og paprika.
Kom mere smør på panden og rist først de rensede skiveskårne
champignon.
Tag dem op og læg dem i et velsmurt ovnfast fad.
Tilsæt evt. mere fedtstof til panden.
Brun sildene på begge sider og tag dem straks af panden. Læg
dem over champignonerne.
Læg tomatbåde langs kanten, og de brunede løg over sildene.
Kog panden af med vand og citronsaft og hæld afkoget over
retten.
Drys hakket basilikum eller persille over, eller en blanding
af begge.
Dæk fadet med låg eller folie. Stil fadet på ovnristen midt
i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
SERVERING:
Server retten i fadet med sprød lun flute til.
TIPS:
Kan frisk basilikum ikke skaffes, kan man drysse lidt tørret
i hver sild.
Pas på ikke at komme for meget i hver, da tørret basilikum
har en mere koncentreret smag end frisk.
Opdateret: 14/10/2025