Sild Provence

Sild Provence 

 
Tid: 40 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 store udbenede, ferske sild
salt
frisk basilikum eller persille
2-3 spsk rugmel
paprika
75 g smør
6 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
250 g champignon
3-4 tomater
½-1 dl vand
2 spsk citronsaft

 
TILBEHØR:
lune flutes.
 
* Tilberedning
Skrab de udbenede sild for slim og skæl. Klip rygfinnerne af og se sildene efter for ben.
Drys fileterne med salt og lad dem trække 10 min.
Skær skalotteløg i tynde skiver og brun dem i lidt af fedtstoffet, til de er gyldne og klare.
Drys lidt salt over og tag dem af panden.
Bland finthakket hvidløg med de brunede løg.
Skyl sildene og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Læg en kvist frisk basilikum eller persille i hver sild.
Giv hver sild 2 snit og vend dem i rugmel krydret med salt og paprika.
Kom mere smør på panden og rist først de rensede skiveskårne champignon.
Tag dem op og læg dem i et velsmurt ovnfast fad.
Tilsæt evt. mere fedtstof til panden.
Brun sildene på begge sider og tag dem straks af panden. Læg dem over champignonerne.
Læg tomatbåde langs kanten, og de brunede løg over sildene.
Kog panden af med vand og citronsaft og hæld afkoget over retten.
Drys hakket basilikum eller persille over, eller en blanding af begge.
Dæk fadet med låg eller folie. Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

 
SERVERING:
Server retten i fadet med sprød lun flute til.

 
TIPS:
Kan frisk basilikum ikke skaffes, kan man drysse lidt tørret i hver sild.
Pas på ikke at komme for meget i hver, da tørret basilikum har en mere koncentreret smag end frisk.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙