Tid: 30 min. I alt: 2¼ time. 4-6 portioner
# Ingredienser
3-4 store kryddersildefileter
½ dl olie
2 dl eddike
2-3 spsk sukker eller efter smag
1-2 spsk kogende vand
2 finthakkede skalotteløg
½ tsk friskkværnet peber
Pynt:
finthakket skalotteløg, kapers evt. frisk merian
TILBEHØR:
karrymayonnaise, rugbrød.
* Tilberedning
Kryddersildefileter skal aldrig vandes ud. Skær dem i
passende stykker. Pisk olie og eddike sammen. Opløs sukker i kogende vand og
rør det i marinaden. Tilsæt finthakket skalotte og friskkværnet peber. Læg
kryddersildene i marinaden. Dæk skålen med folie og stil dem koldt 12 timer.
SERVERING:
Anret sildene i en serveringsskål og drys finthakket
skalotteløg, kapers og evt. frisk, klippet merian over. Hertil kan serveres en
karrymayonnaise, rugbrød og smør.
Karrymayonnaise
Rør 100-150 g mayonnaise op med 1-2 tsk karry, lidt citronsaft
og ½ tsk fintrevet løg.
Virker mayonnaisen stiv, kan lidt ymer tilsættes.
Anret mayonnaisen med både af hårdkogte æg og tomat.
Opdateret: 11/10/2025