Kryddersild

Kryddersild 

 
Tid: 30 min. I alt: 2¼ time. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
3-4 store kryddersildefileter
½ dl olie
2 dl eddike
2-3 spsk sukker eller efter smag
1-2 spsk kogende vand
2 finthakkede skalotteløg
½ tsk friskkværnet peber
Pynt:
finthakket skalotteløg, kapers evt. frisk merian

 
TILBEHØR:
karrymayonnaise, rugbrød.

 
* Tilberedning
Kryddersildefileter skal aldrig vandes ud. Skær dem i passende stykker. Pisk olie og eddike sammen. Opløs sukker i kogende vand og rør det i marinaden. Tilsæt fint­hakket skalotte og friskkværnet peber. Læg kryddersildene i marinaden. Dæk skålen med folie og stil dem koldt 12 timer.

 
SERVERING:
Anret sildene i en serve­ringsskål og drys finthakket skalotteløg, kapers og evt. frisk, klippet merian over. Hertil kan serveres en karrymayonnaise, rugbrød og smør.

 
Kryddersild

 
Karrymayonnaise
Rør 100-150 g mayonnaise op med 1-2 tsk karry, lidt citronsaft og ½ tsk fintrevet løg.
Virker mayonnaisen stiv, kan lidt ymer tilsættes.
Anret mayonnaisen med både af hårdkogte æg og tomat.

 


 

Opdateret: 11/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙