Vaniljeparfait med karamelsauce

Vaniljeparfait med karamelsauce 

 
Tid: 45 min. I alt: 5¾ time. 10 portioner

 
# Ingredienser
8 æggeblommer
150 g flormelis
1 liter piskefløde
1 stang vanilje
Pynt:
100-150 g små makroner
50-100 g smuttede mandler

 
KARAMELSAUCE:
5-6 spsk sukker
4-5 spsk vand
2½-4 dl piskefløde

 
* Tilberedning
Rør æggeblommerne godt med flormelis.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene omhyggeligt ud og
bland dem i æggemassen.
Pisk fløden til ikke for hårdt skum og vend det i æggene.
Dæk skålen med folie og stil den i dybfryser.
Skrab den frosne is af skålens sider, hvert 20. minut og
rør isen godt igennem.
Rør isen igennem for sidste gang efter 1-1½ time.
Hæld den i en stor sandkageform på 2 liter eller
to mindre forme.
Dæk formen med folie og frys isen 3-4 timer.

 
Gør makroner og mandler klar. Knus makronerne.
Snit de smuttede mandler på langs og
rist dem let på en tør pande.
Vend dem hele tiden med en paletkniv.
De skal være let gyldne og endelig ikke· brændte.

 
KARAMELSAUCE:
Drys sukkeret på en tør pande og smelt det ved ikke for stærk varme.
Rør ikke i sukkeret før det er lysebrunt i kanten og begynder at bruse.
Tilsæt vandet og rør godt rundt til vand og sukker har blandet sig.
Sluk for panden. Hæld karamellen i en skål, når den· er lidt afkølet.
Pisk fløden og stil den koldt.
Bland karamellen i flødeskummet lige inden serveringen.

 
SERVERING:
Tag isen op af fryseren 15 min før anretningen og
stil den i køleskabet.
Skær isen i skiver. Vend dem i knuste makroner.
Drys lidt ristede mandler på hver skive og
tryk dem lidt ned i isen.
Anret isen på serveringsfadet.
Server den omgående og giv karamelsauce til.

 
VARIATION:
Chokoladeparfait-is
Æggesnapsen tilsættes 100 g smeltet, afsvalet chokolade.
Vanilje udelades. Derefter vendes flødeskummet i.
Isen serveres med varm eller kold chokoladesauce.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙