Ti-lags lagkage

Ti-lags lagkage 

 

Tid i alt: 1½ time. 8 portioner

 
# Ingredienser
350 g smør
350 g sukker
350 g mel
2 æg
2-3 tsk kanel 
Fyld:
½ liter piskefløde
2 tsk vaniljesukker
Pynt:
1 plade overtrækschokolade

 
* Tilberedning
Rør sukker og blødgjort smør grundigt.
Tilsæt hele æg, et ad gangen.
Rør til sidst mel og kanel i.
Smør nogle bageplader grundigt med smeltet smør.
Læg en tallerken på, 20-22 cm i diameter.
Drys mel langs kanten. Fjern tallerkenen.
Smør dejen ud i tynde bunde inden for cirklen.
Sæt pladen midt i ovnen ved 200°C i 6-8 min.
Løsn bundene forsigtigt fra pladen,
1 minut efter de er kommet ud af ovnen.
Flyt ikke bunden fra pladen, før den er stiv og næsten kold.
Læg den forsigtigt på en bagerist og lad den afkøle.
Smør den ene bund lidt tykkere ud end de andre.
Den skal bage 6-10 min. Det er øverste lag.
Bundene skal hele tiden behandles med varsomhed,
da de er meget skøre.
Pisk fløden, smag den til med vaniljesukker og
stil den koldt til senere.
Bræk overtrækschokoladen i stykker og
smelt den i en skål med tætsluttende låg over vandbad.
Vandet må ikke bulderkoge, blot simre.
Pensl chokoladen over den tykke bund med en kagepensel.
Kør lidt rundt, så det danner et mønster.
Lad bunden afkøle et koldt sted, men ikke i køleskab eller
træk (ved åbent vindue).

 
SERVERINGEN.
Læg ikke kagen sammen før i allersidste øjeblik. (mellem retterne).
Læg en bund på serveringsfadet og smør lidt flødeskum over.
Ikke for meget flødeskum i hvert lag. Server kagen straks.

 
VARIATION AF DESSERTEN
1 Flødeskummet kan tilsættes masser af hakkede,
smuttede mandler eller nøddekerner.

 
2 Flødeskummet kan smages til med lidt sukker og
lidt pulverkaffe, samt hakket mokkachokolade.
Dejen til bundene tilsættes da 2-3 spsk kakao i stedet for kanel.

 
TIPS:
Dejen kan røres på el-maskine.
Smør, sukker, mel, kanel og æg kommes i en skål i nævnte rækkefølge.
Røres 1 minut på laveste hastighed. 2-3 minutter på højeste.
Bundene kan bages i forvejen og opbevares i en stor dåse.
Læg store stykker pergamentpapir mellem bundene.
Ellers knækker de, når man tager dem op.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙