
Det siges, at denne opskrift på Toscatærte oprindeligt stammer fra Italien.
Tid: 25 min. I alt 1 time.
# Ingredienser
2 æg
120 g (knap 1½ dl) sukker
120 g smeltet, afsvalet smør
80 g (1 dl + 2 spsk) mel
MANDELMASSE TIL KAGEN:
75 g smuttede mandler eller nøddekerner
5 spsk sukker
75 g smør
1 spsk mel
1 spsk fløde
FORM:
Springform, 20 cm i diameter
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 180°C.
Pensl formen med smeltet smør og drys den med finsigtet
rasp.
Rør æg og sukker godt sammen. Smelt smørret og lad det
afsvale.
Rør det i æggemassen. Rør melet i dejen med let hånd. Hæld
dejen i formen.
Sæt den på ovnristen, midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 min.
MANDELMASSE.
Hak de smuttede mandler groft.
Bland dem i en gryde med sukker, smør, mel og fløde.
Lad massen få et opkog under omrøring.
Tag kagen ud af ovnen og fordel mandelmassen over kagen.
Sæt kagen tilbage i ovnen ca. 15 min, til den er gennembagt
og gylden.
Lad kagen afkøle lidt i formen inden ringen fjernes.
Skub kagen over på en bagerist og lad den afkøle.
VARIATIONER:
Maries æblekage
100 g (1 dl + 1 spsk) sukker
100 g smør
2 æg
75 g (1 dl + 1 ½ spsk) mel
1 tsk bagepulver
ca. 3 skrællede, groftrevne æbler
ca. 1 tsk
kanel
ca. 1 spsk
citronsaft
ca. 2-3 spsk perlemelis.
Sukker og smør røres og æggene tilsættes et ad gangen.
Melet blandes med bagepulver og røres i dejen.
Dejen fordeles i en smurt, raspdrysset springform, 20 cm i
diameter, og dejen glattes ud med en dejskraber.
De skrællede æbler rives på den grove side af råkostjernet
og blandes med kanel, citronsaft og sukker.
Fordeles over kagen, som sættes midt i ovnen ved 200°C i
45-50 min.
I stedet for kanel kan æblerne tilsættes 50 g grofthakkede
nøddekerner og 1 tsk vaniljesukker.
Kagen er velegnet til dybfrysning.
Virker æblerne lidt sure, kan kagen i sidste øjeblik drysses
med sigtet flormelis.
Men det smelter ret hurtig, grundet fugten fra æblerne.
Opdateret: 28/09/2025