Tid: 25 min. I alt 1 time 15 min. ca 16 stk
NOUGATHORN:
300 g mel
300 g smør
50 g gær
1 spsk lunkent vand
1 æg
Fyld:
150 g blød nougat
PENSLING: Sammenpisket æg.
PYNT: Perlemelis, grofthakkede nøddekerner.
Hæld melet i en skål. Skær smørret i mindre stykker, og hak
dem ind i melet med en kniv.
Smuldr derefter smørret ind i melet til en grynet masse.
Rør gæren ud med lunkent vand.
Pisk ægget sammen, tag det halve fra til pensling, og rør
den anden halvdel i gæren.
Hæld denne blanding over melet, bland det ind med en kniv,
og saml dejen med hænderne.
Dejen skal være glat, men der skal arbejdes med let hånd.
Sæt dejen til hævning på et ikke for varmt sted 15 min.
Del dejen i to dele. Udrul hver del til en cirkel på et
meldrysset bord.
Rul fra midten og udefter, med let hånd, da det er en ret
blød dej.
Skær hver cirkel i 8 trekanter.
Skær nougat ud i 16 stk. og læg et stk. på hver trekant.
Rul trekanterne sammen fra den brede ende og sæt dem på
snippen på bageplade beklædt med bagepapir, og form dem til horn.
Lad hornene efterhæve på et ikke for varmt sted 15 min.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlemelis og hakkede
nøddekerner.
Bag hornene midt i ovnen ved 225°C i 12-18 min, til de er
gyldne.
Afkøl på bagerist. Spises lune.
VARIATION:
RUNGSTEDTÆRTE
175 g (3 dl) hvedemel
100 g smør
25 g gær
1 spsk lunkent vand
1 æg.
Fyld:
50 g smør
50 g sukker
50 g hakkede mandler.
Pensling: Sammenpisket æg.
Pynt: Perlemelis.
Mel og smør smuldres sammen, se nougathorn.
Gæren udrøres med vand, blandes med ægget og røres i dejen
som samles hurtigt.
Tag 1/3 af dejen fra. Udrul resten til en rund plade, lidt
større end din lagkageform.
Dejen lægges i den smurte form og trykkes op ad kanten.
Fyldet røres sammen og smøres over dejen.
Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler som lægges
som gitter over fyldet.
Kanten bukkes ned over.
Kagen sættes til hævning 30 min.
Dejen pensles med sammenpisket æg og drysses med perlemelis.
Kagen bages på ovnristen midt i ovnen ved 200°C 25-30 min
til den er gylden.
Opdateret: 18/09/2025