Nem krydderkage

Nem krydderkage 

 
Tid: 10 min. I alt 1 time 10 min.

 
# Ingredienser
400 g (6 dl + 4 spsk) mel
1 tsk natron
1 spsk kanel
2 tsk ingefær
2 tsk nellike
½ tsk muskat
1 flaske sødt hvidtøl
400 g (6 dl + 4 spsk) mørk farin
FORM:
Ildfast fad eller lille bradepande, ca. 20x30 cm

 
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 170°C.
Pensl formen med smeltet smør og drys den med finsigte! rasp.
Bland melet med hævemiddel og krydderier.
Rør halvdelen af øllet i og pisk det til en klumpfri jævning.
Nemmest med elhåndpisker. Tilsæt resten af øllet og til sidst farinen.
Hæld dejen i formen og sæt den på ovnristen midt i ovnen ved 170°C i 50-60 min, til kagen er gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 min i formen.
Løsn den langs kanten og vend den ud på en bagerist til afkøling.
Ved serveringen skæres kagen i skiver og smøres med smør.

 
VARIATION

 
Sirupskage
1½ dl sukker
1¼ dl sirup
1¼ dl kærnemælk
1 æg
1½ dl kartoffelmel
2 dl mel
½ tsk natron
½ tsk hjortetaksalt
1 tsk kardemomme
½ tsk nellike
1 tsk ingefær
1 tsk allehånde
1 spsk kanel.

 
Sukker, sirup, kærnemælk og æg røres sammen.
Begge slags mel blandes med hævemidler og krydderier.
Denne blanding røres i dejen.
Denne hældes i en smurt, raspdrysset aflang form, 1½ liter,
og kagen bages på nederste ribbe i ovnen ved 165°C på 1-1¼ time, til den er gennembagt.
Løsnes fra kanten og vendes ud på en bagerist.
Når den er kold skæres kagen i skiver og spises med smør.
Smager bedst efter to dage.

 
TIPS:
Begge kager kan dybfryses, men det er kun nødvendigt, hvis de skal opbevares over længere tid. De har lang holdbarhed, ca. 14 dage, i en tætsluttende dåse eller kraftig plastpose.
Bager man dobbelt portion af krydderkagen, passer den som regel en stor bradepande til ovnen.

 


 

Opdateret: 28/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙