Maries citronkager

Maries citronkager

 
Tid: 45 min. I alt 1 time 30 min. ca. 100 stk

 
# Ingredienser
250 g smør
200 g (2 dl + 2 spsk) sukker
1 æg
250 g (4 dl + 1 spsk) mel
Reven skal af 1-1½ citron
50-100 g (1-2 dl) smuttede, finmalede mandler

 
* Tilberedning
Rør smør og sukker godt. Pisk ægget sammen, og rør det i dejen lidt efter lidt.
Bland melet med reven citronskal og smuttede mandler, findelt på blender eller gennem persillekværn. Rør denne blanding i dejen.
Sæt dejen i køleskabet ½ time, hvis den virker meget blød.
Tænd ovnen og indstil den på 200°C. Beklæd plader med bagepapir.
Sæt kagerne på pladerne med to teskeer med lidt afstand, da kagerne flyder ud.
Tryk kagerne på begge leder med en gaffel dyppet i mel, så der dannes tern.
Bag kagerne på øverste ribbe i ovnen ved 200°C i ca. 8 min, til de er gyldne.
Tag kagerne af pladen og læg dem på en bagerist til afkøling.

 
VARIATION:

 
Karls kager
Samme dej som ovenstående, men citronskal og mandler udelades.
I stedet blandes melet med 50-100 g finmalede nøddekerner (på blender eller gennem persille­kværn) og 50-100 g meget finhakket bitter chokolade samt ½ tsk bagepulver.
Denne blanding røres i dejen som sættes koldt ca. ½ time.
Kagerne sættes på plader beklædt med bagepapir med to teskeer.
Kagerne trykkes lidt flade med bagsiden af en teske, dyppet i mel.
God afstand mellem kagerne, da de flyder lidt ud.
Kagerne bages på øverste ribbe ved 175°C i 10-12 min.
(fordi chokoladen ikke tåler så stærk varme).
Tages af pladen og afkøles på bagerist.

 
TIPS:
Flyder kagerne meget ud, må bagepladerne sættes et øjeblik i køleskabet.
Det er fordi de ubagte kager har stået i det varme køkken.
Kagerne kan godt dybfryses, men det kan ikke betale sig, da de har ca. 1 md.s holdbarhed på dåse.

 


 

Opdateret: 28/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙