
Tid: 45 min. I alt 1 time 20 min.
# Ingredienser
200 g smør
500 g (6½ dl) sukker
6 æggeblommer
300 g (5 dl) mel
2 tsk bagepulver
300 g kogte, mosede kartofler
25 smuttede, finmalede mandler, eller 2-3 tsk mandelessens
6 æggehvider
GLASUR:
100 g sigtet flormelis
3 spsk kakao
2 spsk stærk kaffe
FORM:
Firkantet form, ca. 20x30 cm
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Pensl formen med smeltet smør og drys den med finsigte!
rasp.
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommer. Bland mel og
bagepulver.
Mos kartoflerne gennem en sigte. Bland begge dele i dejen sammen
med de finmalede mandler.
Pisk hviderne meget stive. Vend dem i dejen ad 2-3
gange.
Da dejen er ret stiv, skal første hold hvider røres i dejen, selv om de
derved går lidt i stykker.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved
175°C i 45-60 min, til den er gennembagt.
Skær kagen løs langs kanten og vend
den ud til afkøling på en bagerist.
Glaser kagen med kakaoglasur, når den er
helt kold.
VARIATION:
Schweizisk gulerodskage
5 æggeblommer
2 dl sukker
reven skal og saft af ½ citron
1 tsk kanel
1 knsp nellike
200 g fint reven gulerod
75 g (1½ dl) smuttede, finmalede mandler
1 dl rasp
1 spsk Maizena
1 tsk bagepulver
5 æggehvider.
Æggeblommerne røres godt med sukker. Tilsættes reven
citronskal, saft og krydderier.
Gulerødderne rives på den fine side af
råkostjernet og blandes i dejen sammen med
finmalede mandler, rasp, Maizena og
bagepulver.
Hviderne piskes meget stive og vendes i dejen med let hånd
og dejskraber.
Dejen fyldes i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
Kagen bages på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i 50-60 min.
Kagen tages forsigtigt ud af formen og afkøles på bagerist.
Når kagen er kold, drysses den med sigtet flormelis.
Opdateret: 28/09/2025