Tid: 15 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
3½-4 dl jordbærsaft
½ dl solbærsaft
saft af ½-1 citron
6-7 dl vand
100-200 g friske eller dybfrosne jordbær
4 skiver appelsin uden skal
TILBEHØR: Evt. flødeskum.
* Tilberedning
Bland jordbærsaft med solbærsaft og citronsaft.
Tilsæt vandet og smag koldskålen til.
Tilsæt jordbær og appelsinskiver uden skal.
Stil koldskålen koldt mindst ½ time.
SERVERING:
Anret koldskålen og server evt. flødeskum til.
VARIATION AF KOLDSKÅLEN:
Koldskålen kan tilberedes af andre safter, såsom
hindbærsaft og friske/dybfrosne bær.
Kirsebærsaft og friske/syltede bær.
Hybenkoldskål
Tid: 15 min. 4 portioner
# Ingredienser:
1½-2 dl koncentreret hybensaft
5-6 dl koldt vand
2 spsk citronsaft
reven skal af ½ citron
1 æg
ca. 2 spsk sukker
TILBEHØR: Evt. kammerjunkere.
* Tilberedning:
Spæd den stærke hybensaft op med iskoldt vand.
Smag saften til med citronsaft og reven skal.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Hæld den kolde hybensaft i æggesnapsen lige før anretningen.
SERVERING:
Server hybenkoldskålen straks.
Giv evt. kammerjunkere til.
Kardemommekoldskål
Tid: 10 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
1-2 æg
2-4 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 liter kærnemælk
TILBEHØR:
25 g mandler.
* Tilberedning
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i
serveringsskålen.
Smag til med kardemomme og hæld kold kærnemælk over.
Stil koldskålen koldt en ½ time.
SERVERING:
Server koldskålen med grofthakkede, smuttede mandler drysset
over.
VARIATION AF KOLDSKÅLEN:
Kærnemælkskoldskål kan smages til med 1 tsk vaniljesukker,
reven appelsin eller citronskal i stedet for kardemomme.
VARIATION AF TILBEHØR:
Udskift mandler med friske bær, appelsinterninger,
bananskiver eller kammerjunkere.
Opdateret: 14/09/2025