Kringler med mozzarella, rosmarin og parmesanfyld

Kringler med mozzarella, rosmarin og parmesanfyld 

 
# Ingredienser:
7,5 dl hvedemel
4,5 dl varmt vand
1,2 dl tørgær
2,5 dl sukker
1,5 dl salt
2 spsk olie
225 g frisk mozzarella, skåret i små tern
1 spsk hakket frisk rosmarin
1,2 dl revet parmesanost
1,2 dl bagepulver
2,4 dl vand
Groft salt til topping

 
* Tilberedning
I en stor skål blandes varmt vand, sukker og gær.
Lad det stå i 5 min, indtil det skummer. Tilsæt salt, olie og mel.
Bland, indtil der dannes en dej, og ælt den på en meldrysset overflade i 
8-10 min, indtil den er glat.
Læg dejen i en smurt skål, dæk til, og lad den hæve i 1 time,
eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 230 °C, og beklæd to bageplader med bagepapir.
Slå dejen ned, og del den i 8 lige store stykker.
Rul hvert stykke til en strimmel, flad den ud, og læg en mozzarellaterning i midten.
Vikl dejen omkring mozzarellaen, og luk den tæt. Form den til en kringle.
Bring 8 kopper vand og bagepulver i kog i en stor gryde.
Kom kringlerne i, en ad gangen, og kog i 30 sekunder.
Tag dem op med en hulske og læg dem på de forberedte bageplader.
Pensl hver kringle med vand, drys med hakket rosmarin,
revet parmesan og groft salt.
Bag i 12-15 min, eller indtil de er gyldenbrune. Serveres varme.

 
Tid: 20 min | Samlet tid: 1 time og 35 min | 290 kcal | 8 kringler

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙