Tid: 10 min. Samlet tid: 22 min. 120 kcal | 20 kager
# Ingredienser
1½ kop hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
½ kop usaltet smør,
blødgjort
¾ kop sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljeekstrakt
1 kop revet kokos
(sødet eller usødet, efter ønske)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C og beklæd en bageplade med bagepapir.
I en mellemstor skål
piskes mel, bagepulver, natron og salt sammen.
Sæt til side.
I en stor skål piskes
smør og sukker med en elektrisk mixer,
indtil det er lyst og
luftigt, ca. 2-3 min.
Tilsæt æg og
vaniljeekstrakt til smørblandingen, og
pisk, indtil det er
godt blandet.
Tilsæt gradvist de
tørre ingredienser til de våde ingredienser, og
bland lige indtil det
er blandet. Vend den revne kokos i.
Brug en kageske eller
spiseske til at lægge runde kugler af dej
på den forberedte
bageplade med ca. 5 cm mellemrum.
Bag i 10-12 min, eller
indtil kanterne er gyldenbrune.
Lad kagerne køle af på
bagepladen i 5 min, før de flyttes
over på en rist for at
køle helt af.
________________________
Opdateret: 29/11/2025