Kirsebær-fersken pie

Kirsebær-fersken pie 

 
Tid: 30 min. I alt: 2¼ time. 6 portioner

 
# Ingredienser
75 g palmin
250 g mel
125 g smør
3 spsk iskoldt vand
Fyld:
250 g udstenede kirsebær
4 friske ferskner eller 8 halve henkogte
1 spsk sukker
ca. 2 tsk citronsaft
½ tsk kanel
3 spsk hakkede valnødde- eller nøddekerner
40 g mørk farin
1 spsk maizena
40 g smør
Pensling:
sammenpisket æg

 
TILBEHØR:
Vaniljeis eller creme fraiche.

 
* Tilberedning
Skær palmin i mindre stykker, og hak den sammen med melet.
Findel smørret og smulder det i dejen.
Tilsæt isvand og saml dejen hurtig.
Læg den koldt mindst 1 time.

 
Kirsebær-fersken pie
Smør en pieform eller rundt, ikke for højt, ildfast fad.
Udrul 2/3 af dejen på let melet bord, til en rund plade,
som er lidt større i diameter i formens bund.
Beklæd formen med dejen, og lad den gå 2 cm op ad kanten.
Prik bunden grundigt med en gaffel.
Sæt formen i køleskabet ½ time.
Tænd ovnen og indstil den på 200°C.
Udsten kirsebær. Flå ferskner, se nedenfor.
Skær fersknerne i både.
Bland frugten med sukker, citronsaft, kanel og
grofthakkede nøddekerner.


Rør farin, maizena og smør sammen.
Dæk piebunden med et stykke folie og
drys tørrede gule ærter eller tørrede bønner over.
Så buler pien ikke op under bagningen.
Forbag pien på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 10 min.
Tag den ud, fjern ærterne og folie, og viderebag den 5 min.
Rul resten af dejen ud i en plade med ca. diameter som formen.


Tag pien ud. Læg kirsebær/ferskenfyldet over.
Fordel farinmassen i småklatter mellem frugten.
Pensel piekanten med sammenpisket æg.
Læg den rå dej over. Tryk den godt til langs kanten.
Klip lufthuller med en saks.
Pensel overfladen med sammenpisket æg.
Sæt pien i ovnen igen og viderebag den 20-30 min til
overfladen er gylden og pien gennembagt.

 
SERVERING:
Pien serveres varm eller lun med vaniljeis eller creme fraiche.

 
TIPS:
Det er meget vigtigt, at den udrullede dej i den beklædte form,
får lov at hvile mindst ½ time koldt.
Det bevirker, at dejen ikke så nemt trækker ned fra kanten.
Pien kan fyldes med æblebåde, en blanding af rå æbler og
blåbær eller friske brombær.

 
Flå fersknerne. Det vil sige:
Dyp fersknerne i kogende vand. Derefter i koldt vand.
Så er skindet lige til at pille af med en lille, spids urtekniv.
Halver fersknerne, tag stenen ud og skær dem i både.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙