
# Ingredienser:
450 g blødgjort flødeost
120 ml sukker
2 store æg
1 pakke kanelboller
(med glasur)
1 tsk vaniljeekstrakt
120 ml creme fraiche
120 ml stødt kanel
120 ml brunt sukker
120 ml muskatnød
2 spsk smeltet smør
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C og smør en springform på 23 cm.
Tryk kanelbollerne ned
i bunden af den forberedte form, så de danner en skorpe.
Klem eventuelle huller
sammen for at skabe en jævn bund.
Pisk flødeost og
sukker i en skål, indtil det er glat og cremet.
Tilsæt æggene et ad
gangen, og bland godt efter hver tilsætning.
Rør vaniljeekstrakt,
creme fraiche og stødt kanel i, indtil det er helt blandet.
Hæld
flødeostblandingen over kanelbolleskorpen.
Bland brunt sukker,
muskatnød og smeltet smør i en lille skål.
Hvirvl forsigtigt
blandingen ind i cheesecakedejen med en kniv
for at skabe en
marmoreret effekt.
Bag i 45-50 min, eller
indtil midten er lidt rynket, men kanterne er faste.
Lad cheesecaken køle
af til stuetemperatur, og stil den derefter i køleskabet
i mindst 4 timer eller
natten over.
Dryp den gemte
kanelsnegleglasur over cheesecaken inden servering.
Tid: 50 min | Samlet
tid: 5 timer (inkluderer køling)
Kcal: 320 kcal pr.
skive | Portioner: 8
Opdateret: 30/11/2025