Kanelbolle-ostekage

Kanelbolle-ostekage

 

 
# Ingredienser:
450 g blødgjort flødeost
120 ml sukker
2 store æg
1 pakke kanelboller (med glasur)
1 tsk vaniljeekstrakt
120 ml creme fraiche
120 ml stødt kanel
120 ml brunt sukker
120 ml muskatnød
2 spsk smeltet smør

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C og smør en springform på 23 cm.
Tryk kanelbollerne ned i bunden af den forberedte form, så de danner en skorpe.
Klem eventuelle huller sammen for at skabe en jævn bund.
Pisk flødeost og sukker i en skål, indtil det er glat og cremet.
Tilsæt æggene et ad gangen, og bland godt efter hver tilsætning.
Rør vaniljeekstrakt, creme fraiche og stødt kanel i, indtil det er helt blandet.
Hæld flødeostblandingen over kanelbolleskorpen.
Bland brunt sukker, muskatnød og smeltet smør i en lille skål.
Hvirvl forsigtigt blandingen ind i cheesecakedejen med en kniv
for at skabe en marmoreret effekt.
Bag i 45-50 min, eller indtil midten er lidt rynket, men kanterne er faste.
Lad cheesecaken køle af til stuetemperatur, og stil den derefter i køleskabet
i mindst 4 timer eller natten over.
Dryp den gemte kanelsnegleglasur over cheesecaken inden servering.

 
Tid: 50 min | Samlet tid: 5 timer (inkluderer køling)
Kcal: 320 kcal pr. skive | Portioner: 8

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙