Tid: 40 min. I alt: 1½ time. 4 portioner
# Ingredienser
8 dybfrosne eller hjemmebagte pandekager
Pandekagedej:
180 g (3 dl) mel
1 tsk sukker
1 tsk salt
½ tsk reven citronskal
3½-3¾ dl mælk
3 æg
2 spsk øl eller vand Til bagning:
ca. 50 g smør/margarine
Fyld:
4 dl æblemos evt. fra dåse
3-4 spsk cognac eller likør
2 spsk piskefløde
Til gratinering:
10 små makroner
1 spsk sukker
40 g smeltet smør
TILBEHØR:
Iskoldt flødeskum.
* Tilberedning
Pisk ingredienserne til pandekagedejen sammen,
til en ikke for tyk klumpfri jævning.
Lad dejen hvile i køleskabet ½-¾ time.
Smelt fedtstoffet. Varm panden op med lidt af fedtstoffet.
Rør dejen igennem. Hæld lidt dej på panden ved skaftet.
Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele
panden.
Bag pandekagen ved jævn varme til den er lysebrun.
Vend den. Bag den færdig på den anden side.
Lad pandekagerne afkøle. Tænd ovnen og indstil den på 225°C.
FYLD:
Rør æblemosen op med spiritus og fløde. Smag den til.
Læg 2-3 spsk æblemos på hver pandekage. Rul dem sammen.
Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ildfast fad.
Knus makronerne. Bland dem med sukker.
Drys blandingen over pandekagerne. Drys smeltet smør over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C, 10-15 min til
sukkeret er smeltet og har glaseret pandekagerne let.
SERVERING:
Pandekagerne serveres varme eller lune med iskoldt,
nærmest meget let frossen flødeskum.
VARIATION AF DESSERTEN:
Bag pandekagerne i olie. Lad dem blive helt kolde.
Fyld dem med råcreme eller
flødeskum smagt til med cognac eller likør.
Rul pandekagerne sammen, og
læg en stribe tyk abrikosmos på langs af hver pandekage.
Drys hakkede nøddekerner over.
TIPS:
Desserten kan tilberedes flere timer i forvejen.
Den sættes i køleskabet.
Lige før servering sættes den i ovnen.
Pandekager der skal serveres kolde, bages altid i olie,
fordi olie ikke stivner. Det gør smør og margarine.
Opdateret: 14/09/2025