Grillstegning af frugt

Grillstegning af frugt 

 
Se også Snobrød

 
GRILLSTEGTE BANANER
Modne bananer lægges på grillens eftervarme og steges til de føles bløde,
lidt afhængigt af modenhed og varmen. Vendes ofte.
Lægges på tallerken. Skæres op på langs. Rom dryppes i hullet, og
bananerne spises med teske.

 
GRILLSTEGTE GRAPEFRUGTER
Grapefrugter lægges på grillens eftervarme og grillsteges 10-15 min. Vendes ofte.
Flækkes. Snitfladen smøres straks med en blanding af farin og smør.
Kan pyntes med kirsebær, cocktailbær. Serveres straks, mens de er varme.
Spises med teske.

 
GRILLSTEGTE ÆBLER
Æblerne pensles med olie og grillsteges på eftervarme, 10-15 min. Vendes ofte.
Sættes på tallerken, evt. stikkes kernehuset ud med kernehusudstikker, og
hullet fyldes med smør rørt med sukker og kanel og/eller rom.
Serveres med creme fraiche eller koldt flødeskum.

 
GRILLSTEGTE PÆRER
Pærerne må ikke være for modne. Grev Moltkepærer er mest velegnede.
De pensles med olie og grillsteges ved eftervarmen 10-15 min. Vendes ofte.
Serveres gloende varme, halveres på tallerken og kernehuset fjernes.
Spises med teske og serveres med flødeskum smagt til med kanel og sukker.

 
GRILLSTEGTE APPELSINER
Tykskallede appelsiner grillsteges på eftervarmen ca. 10 min. Vendes ofte.
Skæres i kvarte på tallerken, overhældes med orange- eller abrikoslikør og
spises derefter direkte af skallen.

 
GRILLSTEGTE JORDNØDDER I SKAL
Jordnødder i skal lægges på ikke for varm grill og steges 1-2 min på hver side.
Spises varme til drink eller ost.

 
GRILLSTEGT OST
Umodne trekantede camembertoste eller små, umodne brieoste grillsteges
ved eftervarmen, til de virker bløde. Vendes en gang.
Spises lune med lun flute, smør, grillstegte jordnødder eller radiser.

 
SPIDSTEGTE ANANAS
1-2 hele ananas sættes på roterende spid og steges ved grillens eftervarme 15-20 min.
Skæres i kvarte. Hver person skærer selv midterstrengen løs, og
frugtkødet løsnes fra bunden og skæres i mindre stykker.
Serveres med en blanding af orangelikør eller portvin og reven appelsinskal,
som dryppes over, inden den varme ananas spises.
Ananas kan også spises varm, naturel evt. med softice eller creme fraiche.

 
SOFTICE
1 liter vaniljeflødeis
2 dl piskefløde
Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål.
Tilsæt fløde og pisk blandingen let og luftig med en håndmixer.
Hæld hurtigt den rørte is op i en sprøjtepose og form isen som ønsket.
Evt i 4 isvafler/kræmmerhuse eller i portionsforme. Top evt med:
krymmel, hakkede nødder og chokolade, friske og frysetørret bær, ristet kokos,
jordbærpuré m.m.

 
TIPS:
Grillstegning af frugt og ost er kun aktuelt efter en grillmiddag,
hvor man alligevel ikke bruger grillens eftervarme.
Ingen frugt må stege ved stærk varme, så er grillen meget varm,
må frugten lægges langs kanten.
Er der ikke ret meget varme tilbage, kan man nøjes med at sætte
fx kvarte æbler og pærer på grillspid og pensle dem med en blanding
af olie, citronsaft og evt. hakket citronmelisse.
Spiddene grillsteges og serveres med sukker, evt. tilsat kanel samt råcreme.
Man kan også blande en frugtsalat af terninger af grapefrugt, jordbær eller
hindbær samt friske ferskenstykker.
Salaten smages til med sukker og evt. likør.
Den fyldes i de halve grapefrugt skaller og lunes på grillens eftervarme.
Serveres blot naturel eller med creme fraiche eller softice.
(Det kan være halvsmeltet vaniljeis, som piskes igennem).
Grillstegt frugt er en nem dessert, som passer som afslutning efter
næsten ethvert grillmåltid.
Har man ikke lyst til frugt, kan du fjerne grillristen og
lade børnene stege snobrød over gløderne.

 

Snobrød

50 g gær
6 dl lunken vand
2 tsk salt
ca. 1 kg mel
afbarkede pinde til snobrød.
Evt. smør.

 
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt salt og melet lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er blank og smidig. Sæt dejen til hævning ¾ time.
Slå dejen ned, ælt den igennem, og del den ud i passende portioner til snobrød.
Tril hvert stykke dej til en lang, ret tynd pølse.
Sno dejen om en pind/kæp, afbarket 25-35 cm. Tryk dejen godt til kæppen.
Den skal være lige tyk overalt. Bag ikke snobrød for tæt ved bålets/grillens gløder.
Vend ofte kæppen.
Brødet er gennembagt, når det let kan tages af kæppen: ca. 25 min.

 
SERVERING:
Snobrød spises som det er eller med smør.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙