Frugttærte

Frugttærte 

 
Tid: 30 min. I alt 3 timer.

 
# Ingredienser
DEJ:
100 g smør
150 g (2½ dl) mel
2 spsk sigtet flormelis
1 æggeblomme
ca. 1 spsk vand
FYLD: Creme
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 tsk reven citronskal
4 tsk Maizena
2½ dl fløde
1 ds. halve, henkogte abrikoser
1 glas ribsgelé, ca. 250 g
FORM:
Tærteform, 24 cm i diameter, helst med løs bund

 
* Tilberedning
Findel smørret og smuldr det i melet.
Tilsæt sigtet flormelis og saml dejen med æggeblomme og vand.
Læg dejen koldt ½-1 time.
Pensl tærteformen med smeltet smør.
Udrul dejen på et melet bord og beklæd tærteformen med dejen.
Tryk dejen godt til langs kanten og fjern overflødig dej.
Prik tærtebunden godt med en gaffel.
Sæt formen i køleskabet ½ time, så trækker dejen sig ikke så meget sammen under bagningen.
Tænd ovnen og indstil den på 200°C.
Bag tærtebunden midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til den er gylden og gennembagt.
Tag forsigtigt den bagte bund ud af formen, når den har afkølet lidt.
Tilbered cremen, mens bunden bager og afkøler.
Pisk æggeblommer med flormelis og tilsæt reven citronskal og Maizena.
Kog fløden og pisk den i æggemassen.
Hæld cremen tilbage i gryden og varm den til kogepunktet under konstant piskning.
Hæld cremen i en skål og drys sukker over. Sæt den til afkøling.
Sæt den kolde tærtebund på serveringsfadet. Fordel cremen over.
Læg velafdryppede abrikoser på cremen.
Smelt ribsgelé lidt og rør den igennem.
Overtræk abrikoserne med den halvsmeltede ribsgelé.
Sæt tærten koldt til geleen igen er stiv. Skal helst serveres inden for 15-20 min.

 
VARIATIONER

 
1. Abrikoser kan udskiftes med anden henkogt frugt eller friske bær.
Tærtebunden kan fyldes med fromage og pyntes med frugt.

 
2. Cremen kan udelades. Tærtebunden pensles med overtrækschokolade eller
belægges med udrullet marcipan, inden frugten lægges på.
Så bliver bunden ikke så hurtig blød.
Flødeskum eller creme fraiche serveres til tærten.

 
TIPS:
Tærtebunden kan dybfryses, men går let i stykker.

 


 

Opdateret: 28/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙