Tid: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 stor, frisk ananas
1 mellemstor klase vindruer
Tandstikkere
* Tilberedning
Skær lidt af toppen på ananassen, hvis den er meget stor.
Men det meste af toppen skal bibeholdes.
Flæk frugten lige ned midt igennem med en kraftig kniv.
Skær hver halvdel igennem.
Skær med skarp, spids urtekniv den træede midterstreng løs
fra frugtkødet.
Skær først fra den ene side. Derefter fra den anden.
Så skulle strengen være løst fra ananaskødet.
Skær ananaskødet fra ved top og bund med urtekniven.
Lad kniven derefter følge bunden (skallen), mens den snitter
ind til midten.
Drej ananassen en halv omgang og snit frugtkødet fra.
Mærk om kødet er helt løst fra skallen.
Løft forsigtigt op i strengen med den ene hånd.
Skær frugtkødet i skiver med den anden.
Skub skiverne henholdsvis ud til højre og venstre.
SERVERING:
Sæt en drue på en tandstikker og placer en tandstikker i
hver skive ananas.
Anret ananasbådene på et fad.
Del tiloversblevne druer i små klaser og læg dem mellem
bådene.
Så er frugten klar til at servere.
VARIATIONER:
Druer kan i sæsonen udskiftes med jordbær, kirsebær og
hindbær.
Sæt en flaske spiritus på bordet og lad hver gæst selv
dryppe lidt over inden frugten spises.
Rom, kirsch, Cherry Heering eller maraschinolikør er
velegnet.
TIPS:
Der er vel få desserter, der er så nemme, som frisk ananas.
Blot du kender finessen ved at skære den rigtig ud,
så du får mest mulig ud af frugten og den præsenterer sig pænt.
Den viste metode er vel nok den bedste, der findes.
Sørg for at købe en ananas, der er tilpas moden, men
endelig heller ikke overmoden.
Alle de nævnte slags spiritus kan købes i små prøveflasker,
hvis man ikke vil købe en hel flaske.
Opdateret: 14/09/2025