
Tid: 45 min. I alt: 55 min. 320 kcal pr. portion. 12 portioner
# Ingredienser
½ kop sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
(Vanila)
1 pakke (450 g) gul
kageblanding
1 dåse (600 g)
jordbærtærtefyld
1 pakke (225 g)
flødeost, blødgjort
½ kop usaltet smør,
smeltet
½ kop skivede mandler
eller hakkede pekannødder (valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C. Smør et 23x33 cm bageform let med bagespray.
Fordel
jordbærtærtefyldet jævnt i bunden af bageformen.
I en mellemstor skål
piskes den blødgjorte flødeost, sukker og vaniljeekstrakt,
indtil blandingen er
glat og cremet.
Fordel klatvis af
denne blanding over jordbærfyldet, og hvirvl det forsigtigt rundt
med en spatel eller
kniv for en marmoreret effekt.
Drys den tørre
kageblanding jævnt over flødeost- og jordbærlagene.
Dryp det smeltede smør
jævnt over toppen, og sørg for, at al den
tørre kageblanding er
fugtet.
Drys skivede mandler
eller hakkede pekannødder over for ekstra sprødhed.
Bag i 40-45 min, eller
indtil toppen er gyldenbrun og bobler.
Tag den ud af ovnen og
lad den køle lidt af inden servering.
Server varm eller ved
stuetemperatur med flødeskum eller vaniljeis, hvis det ønskes.
Opdateret: 28/11/2025