Dessert lagkage med appelsin

Dessert lagkage med appelsin

 
Tid: 1 time. I alt: 2 timer. 6 portioner

 
# Ingredienser
Bunde:
100 g smør
2½ dl mel
1½ spsk sukker
½ æg

 
Fromagecreme:
4 blade husblas
2 æg
2 spsk sukker
reven skal af 1 appelsin
3 spsk appelsinsaft
50 g valnøddekerner
2 dl piskefløde 
Glasering:
1½ dl flormelis
2-3 tsk appelsinsaft

 
Pynt:
1½ dl piskefløde
3-4 spsk perlemelis
reven skal af ½-1 appelsin

 
* Tilberedning
BUNDE:
Skær smørret i småstykker i melet med en kniv.
Smuldr det med fingrene, til det nærmest ligner en grynet masse.
Tilsæt sukker og æg og bland det i dejen med paletkniv.
Ælt dejen sammen, pak den i folie og læg den koldt 1 time.
Udrul dejen på et let melet bord, ikke for tyndt.
Afskær 2 runde kager efter en tallerken ca. 20 cm i diameter.
Læg dem forsigtigt på en velsmurt bageplade. Prik med gaffel.
Sæt pladen midt i ovnen ved 200°C i ca. 10-15 min.
Løsn straks kagerne fra pladen. Lad dem afkøle lidt.
Flyt dem derefter forsigtigt over på en bagerist.
Lad dem afkøle helt.

 
FROMAGECREME:
Sæt husblas i blød i 10 min i koldt vand.
Rør sukker og æggeblommer godt.
Knug vandet af husblas, smelt den over vandbad og
bland den med appelsinsaft.
Rør den smeltede husblas og reven appelsinskal i æggemassen.
Stil den koldt. Pisk hvider og fløde. Hak valnøddekerner groft.
Rør den halvstive æggemasse igennem.
Rør valnøddekerner og flødeskum i.
Vend til sidst de stive hvider i ad 2 gange,
med let hånd og en dejskraber.

 
GLASERING OG PYNT:
Rør en glasur af sigtet flormelis og appelsinsaft.
Smør glasuren ud på den ene bund.
Bland perlemelis og reven appelsinskal og
drys det over glasuren, inden den er tør.

 
SERVERING:
Læg først lagkagen sammen lige før den skal serveres.
Læg bundene sammen med fromagecremen på serveringsfadet.
Sprøjt med flødeskum langs kanten. Server desserten straks.

 
VARIATIONER AF DESSERTEN:

 
1. Udskift valnøddekerner med 50 g hakket chokolade,
helst med orangesmag.

 
2. I stedet for appelsin kan fromagecremen smages til med citronsaft,
mosede friske eller frosne jordbær eller nogle spsk ananasmos (fås på dåse).
I alle tre tilfælde pyntes med orangeglasur og orangesukker.

 
TIPS:
Mørdejsbundene kan bestilles færdige hos bageren.
Bundene kan også bages nogle dage i forvejen, blot
de opbevares i en dåse med tætsluttende låg.
Lagkagen bør altid lægges sammen i sidste øjeblik,
da den hurtig bliver blød og mister sin fine karakter og
smag.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙