
Tid: 45 min. I alt: 1 time. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 stor appelsin
2-3 spiseæbler
2-3 modne pærer
250 g blommer
1 banan
25-50 g nøddekerner
SKUMSAUCE:
2 æggeblommer
1 æg
5 spsk sukker
saft af 1 citron
2 dl hvidvin eller æblecider
2 dl piskefløde.
* Tilberedning
Pil appelsinen og skær den i små terninger.
Skær æbler og pærer i terninger og bland dem straks med
appelsinen,
så frugten ikke bliver misfarvet.
Skær bananen i skiver og bland den i salaten.
Halver blommerne, fjern stenene og bland kernerne fra disse
sammen
med frugten og grofthakkede nøddekerner.
Drys lidt sukker over frugten, hvis den ikke er sød nok.
Dæk skålen med folie og stil salaten koldt, til den skal
anrettes.
SKUMSAUCE:
Pisk æggeblommer, helt æg og sukker til en let og luftig
æggesnaps.
Tilsæt citronsaft og vin.
Sæt skålen over en gryde med kogende vand og pisk saucen
over vandbadet.
Vandet må kun simre, ikke bulderkoge.
Pisk uafbrudt til saucen lyder hul og er tyktflydende.
Tag skålen fra varmen og lad saucen afkøle.
Pisk af og til, især i begyndelsen. Pisk fløden.
Bland den med let hånd og dejskraber skumsaucen, når denne
er kold.
SERVERING:
Anret halvdelen af frugtsalaten i en skål.
Hæld halvdelen af skumsaucen over.
Fordel resten af frugtsalaten over og dæk den med skumsaucen.
VARIATIONER
1 Frugtsalaten kan laves af årstidens bær og frugter og
komponeres efter smag og fantasi.
Anvend så vidt muligt friske bær og frugter, men både
dybfrosne og henkogte fra dåse kan bruges.
2 Desserten kan pyntes med hakkede tørristede nøddekerner og
hakket chokolade.
Nøddekernerne kan både i salaten og ovenpå udskiftes med
smuttede mandler eller valnøddekerner.
3 Skumsaucen kan tilberedes med lys portvin i stedet for
hvidvin.
TIPS:
Frugtsalat og skumsauce kan godt anrettes lige inden
middagen,
Blot desserten står koldt, mens middagen spises.
Frugtsalat og skumsauce kan serveres hver for sig.
Opdateret: 14/09/2025