# Ingredienser
½ kop flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
1 kop piskefløde,
afkølet
1 (225 g) Cool Whip,
optøet Kan ikke købes i Danmark
erstat evt med 1 kop
piskefløde, stiftpisket og afkølet
En knivspids salt
* Tilberedning
Placer din røreskål i
fryseren i 10 min for at sikre, at den er godt afkølet.
Hæld piskefløden i den
afkølede skål og pisk med en elmixer ved høj hastighed,
indtil der dannes
bløde toppe.
Tilsæt gradvist
flormelis, vaniljeekstrakt og salt til piskefløden, og
fortsæt med at piske,
indtil der dannes stive toppe.
Vend forsigtigt Cool
Whip i flødeskumsblandingen med en spatel.
Bland, indtil det lige
er blandet, og pas på ikke at punktere fløden.
Stil frostingen i
køleskabet i 30 min før brug.
Dette hjælper den med
at blive fast og gør den lettere at smøre.
Tid: 15 min. Giver
frosting til en 23 cm kage eller 24 cupcakes.
Kalorier pr. portion:
60 (pr. spsk)
Cool Whip er et amerikansk mærke af pisket topping
fremstillet af Kraft Heinz.
Det bruges i Nordamerika som topping til desserter og i
nogle opskrifter uden bage tærter som en bekvemmelighedsmad eller ingrediens,
der ikke kræver fysisk piskning og kan bevare sin tekstur uden at smelte over
tid.
Det er flødeskum af imiteret fløde. Ligesom margarine er
falsk smør, er Cool Whip falsk fløde lavet af vegetabilsk olie.
Brug stiftpisket rigtig
flødeskum i stedet.
Opdateret: 29/11/2025