Citronsorbet

Citronsorbet 

 
6-8 portioner

 
# Ingredienser
1½ dl sukker (150 g)
3 dl vand
2 blade husblas
2 dl sød sauterne eller anden sød hvidvin
2 dl friskpresset citronsaft, af 5-7 citroner
ca. 10 citronmelisseblade
2-3 mynteblade
Pynt:
syltede citronskiver og citronmelisseblade

 
* Tilberedning
Kog sukker og vand til sukkeret er opløst, ca. 5 min, uden låg.
Udblød husblas i koldt vand i 5 min.
Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas.
Rør til den er opløst. Tilsæt vin og friskpresset citronsaft.
Hæld blandingen i en skål og sæt den til afkøling.
Sæt skålen i fryseren, når blandingen er kold.
Pisk sorbeten igennem ca. hver time.
Tag sorbeten ud af fryseren, når den er næsten stiv.
Fyld halvdelen af sorbeten i et blenderglas med halvdelen af krydderurtebladene.
Blend sorbeten og fordel den i 3-4 glas.
Blend derefter resten af sorbeten og fyld den i resterende glas.
Sæt sorbeten i fryseren i ca. 2-3 timer.
Tag den ud af fryseren ca. 10-15 min før den skal spises,
afhængig af køkkentemperaturen.

 
SERVERING.
Pynt sorbeten med 1-2 skiver citron og en kvist citronmelisse.

 
SYLTEDE CITRONSKIVER
12-16 citronskiver koges i ca. 2 dl vand tilsat 4-6 spsk sukker,
4-5 stilke citronmelisse og et par mynteblade,
til skiverne er møre og klare. Afkøles.

 
MYNTESORBET 4-6 pers.
#
1½ dl sukker
3 dl vand
6-8 pebermyntegrene
2 blade husblas,
2 dl æblesaft eller juice
saften af ca. 1 citron
8-10 mynteblade
1 æggehvide.
Pynt: 1 kvist pebermynte.
*
Sukker og vand koges med mynte ved svag varme i ca. 10 min.
Udblødt husblas tilsættes. Rør til den er opløst.
Hæld lagen i en skål, tilsæt æblesaft og smag til med citronsaft.
Afkøl lagen. Fjern pebermynten. Frys sorbeten.
Fremgangsmåde som citronsorbet.
Når den er blendet, vendes en stiftpisket hvide i sorbeten,
inden den fordeles på glas.

 
TIPS
Uden blender piskes sorbeten blot kraftigt igennem med håndpisker.
Tilsættes finthakkede urter. Sorbeten kan fryses i en skål.
Skives op med isske eller spiseske dyppet i varmt vand og
anrettes i glas eller chokoladeskaller.
Dette må først ske i sidste øjeblik og helst ved bordet.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙